İş adamı Serdar Seyitoğlu'na tahliye kararı

Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, Serdar Seyitoğlu'nun tahliyesine karar verdi

İş adamı Serdar Seyitoğlu'na tahliye kararı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında hakkında açılan davada, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklu yargılanan Serdar Seyitoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunmasını yapan tutuklu sanık Serdar Seyitoğlu, babası ve tutuksuz yargılanan amcası Mustafa Seyitoğlu'nun ortağı olduğu Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava Şirketinde dış ticaret müdürü statüsünde SGK'lı olarak çalıştığını belirterek, imza yetkisinin olmadığını, şirketin genel müdürlüğünü yapmadığını söyledi.

Seyitoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından fazla kurban bağışı yaptığı ve çok himmet vermesi nedeniyle kendisine plaket sunulduğu iddialarını reddederek, "Olmayan bir plaket yüzünden 7,5 aydır tutukluyum. Bu plaket, emniyette Kimse Yok Mu Derneğinin plaketi olarak soruldu. İddianamede de 'Fetullah Gülen tarafından verilen özel plaket' şeklinde yazıldı. Aramalarda böyle bir plaket bulunamamıştır. Çünkü yoktur." dedi.

Sanık Seyitoğlu FETÖ'ye bağış yapan iş adamlarını yurt dışına götürdüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, mesai arkadaşlarıyla iş nedeniyle yurt dışına çıktığını söyledi.

İhracat yaptıklarını dile getiren Seyitoğlu, şöyle devam etti:

"FETÖ'yle bağlantılı herhangi bir seyahatte bulunmadım. 2007-20012 arasında Amerika'ya 5 kez gittim. Fuarlara katılıp ülke ve şirketimizi temsil ettik. Fetullah Gülen ile görüşmedim, irtibatım olmadı, hediye almadım. Eğer ilişkim olsaydı en azından iş adamı derneklerine üye olur, menfaat sağlamaya çalışırdım."

Seyitoğlu, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Büyük kızım lösemi hastası. Bakımını annesi tek başına üstlenmiştir. Kanser hastası kızımın depresyona girmesi an meselesidir. Küçük çocuklarımın psikolojisi bozulmasın diye anneleri, 'Babanız yurt dışında' demektedir. Suçsuzluğumun ortaya çıkacağına eminim." dedi.

"Yardımlardan dolayı çok pişmanım"

Tutuksuz yargılanan Mustafa Seyitoğlu da FETÖ suçlamasıyla 102 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğunu ifade ederek, örgütün Bağcılar'daki evlerine yardımlar yaptığı ve söz konusu evlerin ihtiyaçlarını karşılamakla görevli mütevelli heyetinde yer aldığı iddiasını kabul etmedi.

Mustafa Seyitoğlu, iddiayı dile getiren Mustafa Şenlik'i tanıdığını anlatarak, "Şirketlerimiz her yıl 50 tane işçi çıkarır ve yerine yenilerini alır. Bu iftirayı atanların da bu kişiler olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Kendisinin tüm cemaatlere sempati beslediğini öne süren Seyitoğlu, ancak hiçbir cemaate bugüne kadar üye olmadığını iddiasında bulundu.

FETÖ'ye yaptığı en büyük yardımın gazete aboneliği olabileceğini savunan Seyitoğlu, "17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'ye karşı aklımda soru işaretleri oluştu. Darbe yapmadım, yapanlara da yardım etmedim. Darbe yaşayan ve darbelerin lanet bir şey olduğunu bilen biri olarak bu suçlamalar ağırıma gidiyor. 15 Temmuz gecesi namaz kılıp darbe olmasın diye dua etmiş bir insanım. Hayır için yaptığım ufak yardımlardan dolayı çok pişmanım." ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından, tutuklu yargılanan Serdar Seyitoğlu'nun suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

fetö tahliye serdar seyitoğlu