Johnson, Başbakan Yıldırım ile görüştü

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Türkiye’deki temaslarına devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yapan Johnson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelecek. İngiliz Dışişleri Bakanı ziyaretlerine, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile basın düzenleyecek.

Johnson, Başbakan Yıldırım ile görüştü

Darbe girişiminden 72 gün sonra İngiltere'den Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret yapılıyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ankara'daki temaslarını sürdürüyor.

Temaslarına dün başlayan Johnson, bugün saat 10'da da Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Saat 13'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek Johnson, 15 Temmuz gecesi darbeci teröristlerin hedef aldığı Meclis'i de ziyaret edecek. İngiliz Dışişleri Bakanı Johnson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret yarışmasında yazdığı şiirle birinci olmuştu.

Amerika destekli darbe girişiminin gündeme geldiği temaslarda Johnson, Londra'nın Ankara'ya olan desteğini yineliyor. Temaslarda ayrıca, iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular da ele alınıyor.

Dün ilk durağı Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan mülteci kampı olan Johnson, buradaki ziyaretinin ardından Ankara'ya geldi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile görüşen İngiliz Dışişleri Bakanı gazetecilere açıklamalar yaptı.

Johnson, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasam Atilla Uğur'un "2'inci bir kalkışma için İngiliz ajanları bazı aşiretlerin borçlarını ödüyor" açıklamasına ilişkin konuştu.

"Saçma" bir iddia olduğunu öne süren Johnson, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Johnson, Milli Mücadele döneminde İngiliz işgalini destekleyen yazılarıyla tanınan ve öldürülen Ali Kemal’in torunu olarak da tanınıyor.

ulusalkanal.com.tr