İzmir Limanı da Varlık Fonu'na devredildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2007 yılından beri özelleştirilme çalışması süren İzmir Limanı da Varlık Fonu'na devredildi. Limanın Varlık Fonu'na devri resmi yazı ile ilgili kurum ve kuruluşlara bildirildi. Öte yandan Varlık Fonu'na devredilen Ziraat Bankası 20 milyar lira borçlanmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

İzmir Limanı da Varlık Fonu'na devredildi

Varlık Fonu ile ilgili tartışmalar sürerken bir kurum daha fona devredildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2007 yılından beri özelleştirilme çalışması süren İzmir Limanı'nın fona devri resmi yazı ile ilgli kuruluşlara bildirildi.

Devlete ait olan İzmir Limanı'nın 3 Mayıs 2007'de 49 yıllığına özelleştirilmiş ancak Danıştay yürütmeyi durdurmuştu.

Daha sonra yapılan ikinci ihale 21 Eylül 2012'de düzenlendi. Ancak yine yapılan itirazlar nedeniyle ihaleye sadece bir firma teklif verince ihale iptal edildi.

Daha önce Varlık Fonu'na devredilen Ziraat Bankası ise 20 milyar Lira borçlanmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre Fibabanka 350 milyon dolarlık, Ziraat bankası 20 milyar liralık, Yapı Kredi Yatırım 1 milyar liralık, Korteks Mensucat 400 milyon liralık, Ulusal Faktoring 200 milyon liralık ve Aktif Yatırım Bankası 100 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için başvuruda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

izmir varlık fonu liman