ABD'den PYD açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK'nın Suriye kolu PYD'yi desteklemeyi sürdüreceklerini açıkladı. "Bu konuda Türkiye’nin duyarlılığını anlıyorum" diyen Kirby, "Suriye’de, IŞİD’e karşı etkin bir biçimde mücadele eden bu grupları uygun bir biçimde desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD'den PYD açıklaması

ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı.

Açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'den geldi. Düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili soruları yanıtlayan Kirby, YPG konusunda Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti. Kiryb buna rağmen terör gruplarına destek vereceklerini yineledi.

Kirby, "ABD ve 60’i aşkın koalisyon üyesi ülkeler için, IŞİD’e karşı mücadelenin önemli olduğunu unutmamak gerek. Bu konuda Türkiye’nin duyarlılığını da anlıyorum. Suriye’de, IŞİD’e karşı etkin bir biçimde mücadele eden bu grupları uygun bir biçimde desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Kirby, geçtiğimiz günlerde havadan yapılan mühimmat yardımının Suriyeli Araplar için olduğunu öne sürdü. Sorular için Savunma Bakanlığı’nı adres gösterdi.

Türkiye ile YPG konusunda çok yoğun görüşmeler yaptıklarını ifade eden Kirby, "Türkiye bu konuda çok da dürüst ve açık davranıyor. Bu endişeleri ile ilgili kendileriyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kirby'ye, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “PKK, Türkiye’ye saldırdıktan sonra PYD ve PKK’ya yapılacak her yardımı Türkiye’ye karşı yapılmış kabul ederiz" sözleri de soruldu. Dışişleri bakanlığı Sözcüsü, böyle bir açıklamadan haberinin olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

abd pkk suriye pyd john kirby