Halkçı Hukuk Kulübü'nden "Türkiye'nin Ayağına Vurulmak İstenen Pranga: Soykırım" paneli

Halkçı Hukuk Kulübü'nden "Türkiye'nin Ayağına Vurulmak İstenen Pranga: Soykırım" paneli

İstanbul Üniversitesi Halkçı Hukuk Kulübü, dün İstanbul Barosu Kültür Merkezinde "Türkiye'nin Ayağına Vurulmak İstenen Pranga: SOYKIRIM" adlı panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, eski Büyükelçi ve eski Ankara Barosu yöneticisi Onur Öymen, İsviçre'de görülen Ermeni davasında Doğu Perinçek'in avukatı Av. Mehmet Cengiz ve Akademisyen-Tarihçi Dr. Mehmet Perinçek katıldı. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda ilk konuşmayı alan Hüseyin Özbek, soykırım dayatması ile Türkiye ve Türk Halkının bilinçlerinin çökertilmek istendiğini vurguladı. Ardından söz alan Onur Öymen, batılı ülkelerin Çanakkale Savaşımızı hazmedememesine değinirken sözlerini "Türkiye’de çok etkili algı yönetimi operasyonu yapılıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi ülkesine bu kadar ihanet eden yoktur. Bu oyunları başaramayacaklar. Ermeniler değil asıl oyuncu asıl oyuncular bunların arkasında." diyerek sonlandırdı.

İkinci oturumun ilk konuşmasında söz alan Av. Mehmet Cengiz ise İsviçre'de görülen Ermeni davasının sürecini anlatırken, davada Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesinin davadaki savunmasında asıl vurgunun "Biz soykırım yapmadık, biz vatanımızı savunduk" olduğunu söyledi. Cengiz'den sonra söz alan Mehmet Perinçek, "Ermeni meselesi hiçbir zaman Ermenilerin haklarının korunması açısından değil tamamen emperyalist devletlerin siyasi bir meselesi olmuştur. Bunu dünya kamuoyuna kabul ettirebilmeniz için siyasi bir cevabınız olmalıdır bu da ancak milli ve bağımsız dış politika ile gerçekleşir" dedi.

Haber: Ayşenur Demirci

ulusalkanal.com.tr