Şehir Tiyatroları yeni sezonda yerli oyunları arttıracak

İstanbul Şehir Tiyatroları, yeni sezon repertuarını ve çalışmalarını tanıttı. 5 Ekim'de başlayacak 2016 - 2017 sezonunda 6'sı yeni toplam 12 oyun tiyatro severlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2016 - 2017 sezona 6'sı yeni 12 oyunla merhaba diyecek.

Beşiktaş Esma Sultan Yalısı'nda yapılan, yeni sezonun tanıtım toplantısında, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, sezon içinde yeni oyunların dahil edebileceğini açıkladı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ise yeni döneme büyük bir heyecanla başladıklarını söyledi.

"Hisse-i Şaiya" ve "Cibali Karakolu" oyunlarında yer alan usta oyuncu Zihni Göktay, yeni dönemde de sosyo-politik olayları belirli ölçüde eleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Göktay, kısa bir zaman önce kaybettiğimiz Yeşilçam'ın usta ismi Tarık Akan'ı kaybetmekten dolayı üzüntülerini de dile getirdi.

"Şahane Züğürtler" adlı yeni oyunun yönetmeni Haldun Dormen, tiyatroya merak salan gençlere tavsiyelerde bulundu.

Şehir Tiyatroları sanatçılarından Güzin Özyağcılar ise yeni sezona biraz kırık girdiğini söyledi.

5 Ekim'de başlayacak yeni sezonda, "On İki Öfkeli Adam", "Fehim Paşa Konağı", "Cyrano De Bergerac", "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli", "12. Gece", "Vakti Geldi" adlı oyunların yanı sıra "Saadet Hanım", "Yangın Yerinde Orkideler", "Martı", "Şahane Züğürtler", "Aldatma" ve "Hisse-i Şayia" adlı yeni oyunlarını seyirciyle buluşturuyor.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Gökhan Çelik Şehir Tiyatroları