Lenfomadan korunmanın tek yolu sigarayı bırakmak

Çağın hastalıklarından kanserin türü olan lenfomaya dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. Başkent Ankara’da yapılan yürüyüş, lenfoma hastalarını, hastalığı yenenleri ve yakınlarını bir araya getirdi.

Lenfomadan korunmanın tek yolu sigarayı bırakmak

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği, bir tür kan kanseri hastalığı olan lenfomaya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş, Ankara’da Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesislerinde yapıldı.

Yürüyüşe, lenfoma hastalarının yanı sıra hastalığı yenen kişiler ve hasta yakınları katıldı.

Lenfoma hastalarının, hastalığı yenenlerin ve hasta yakınlarının kaynaşması amacıyla düzenlenen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Katılımcılar turu şarkılar söyleyerek tamamladı. Bando eşliğinde yapılan yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından katılımcılara dernek tarafından hazırlanan kumanya verildi ve ardından halaylar çekildi.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Muhit Özcan lenfoma hakkında bilgiler verdi.

Özcan, Lenfoma’nın son 10 yılda istikrarlı bir şekilde arttığını kaydetti, “Lenfoma’nın en büyük faktörünün yaşlılık” olduğunu vurguladı.

Özcan, “Lenfomadan korunmanın en büyük yöntemini de söyledi. “Sigarayı bırakın”.

ulusalkanal.com.tr