4 parti seçim bildirgesini açıkladı ancak Türk Milletinin önünde 2 seçenek bulunuyor

AKP, CHP, HDP ve Vatan Partisi seçim bildirgelerini açıkladı. Ortaya çıkan tablo oldukça ilginç. AKP, CHP ve HDP özerklikten açılıma, anadilde eğitimden Kıbrıs sorununa kadar pek çok konuda ortak politikaları savunuyor. Vatan Partisi'nin bildirgesinde ise bölünmeye karşı birleşen Türkiye, Türkçe'nin zenginleştirilmesi, Türk milletini anayasadan çıkarma girişimine karşı mücadele yer alıyor.

4 parti seçim bildirgesini açıkladı ancak Türk Milletinin önünde 2 seçenek bulunuyor

AKP, CHP, HDP ve Vatan Partisi. 4 parti seçim bildirgesiniaçıkladıancakTürk milletinin önünde2 seçenek bulunuyor. Çünkü, AKP, CHP ve HDP'nin seçim bildirgelerinde temel konularda ortaklaşma göze çarpıyor.

PKK'nın öncelikli talebi özerklik. Bu talep 3 partinin de seçim bildirgesine "Yerel Yönetimlerde Özerklik Şartı" olarak girdi. Ancak Vatan Partisi'nin programı "Bölünmeye karşı birleşen Türkiye"

3 parti de bölünme açılımının sürdürülmesinde ısrarcı. Vatan Partisi'nin bildirgesinde ise "Bölücü teröre diz çöktürme" stratejisini bulunuyor. PKK'nın talebi "anadilde eğitim". 3 parti de seçim bildirgesinde bu talebe yeşil ışık yakıyor. Vatan bildirgesinde ana vurgu "Türkçemizi zenginleştirme"

Türk Milleti'nin Anayasadan çıkarılması konusunda 3 parti de hemfikir. Vatan Partisi ise Türk milleti kavramının kaldırılması girişime karşı mücadele sözü veriyor.

Yani 7 Haziran'daki genel seçimlerde Türk milletinin önünde 4 parti ancak 2 seçenek bulunuyor. Vatan Partisi'nin programı birleşen, üreten, halka dayalı güçlü devlet. Diğer seçenek ise...

açıkladı ancak