Meral Akşener, tedbir kararı veren hâkimi HSYK'ya şikâyet etti

MHP’de Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, olağanüstü kurultaya tedbir kararı getiren Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ı HSYK'ya şikayet etti. İlhan Işık’ın eski MHP’li olduğu ve partide görev yaptıktan sonra hakimliğe atandığı öğrenildi. Adana ve Mersin’de ise ülkü ocakları ile MHP’li muhalifler arasında gerginlikler yaşandı.

Meral Akşener, tedbir kararı veren hâkimi HSYK'ya şikâyet etti

MHP’de sular durulmuyor.

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, olağanüstü kurultaya tedbir kararı getiren Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ı HSYK'ya şikayet etti.

Meral Akşener'in şikayet dilekçesinde, hakim İlhan Işık'ın yetki gaspı yaptığı ve hükümsüz bir karar verdiği belirtildi.

Hakim İlhan Işık’ın eski bir MHP’li olduğu, parti içinde görev aldığı ve sonradan hakimliğe atandığı ortaya çıkmıştı.

MHP’de üst düzey tartışma tabanda da sıkıntılara neden oldu. Son olarak Adana ve Mersin’de MHP’li muhalifler ile Genel Merkez’in kontrolü altındaki Ülkü Ocakları arasında gerginlikler yaşandı.

Adana’da ülkücüler, olağanüstü Kurultay isteyen ve basın açıklaması yapan gruba saldırmak istedi, çıkan arbede güçlükle yatıştırıldı.

Mersin’de ise Meral Akşener’i destekleyen ve Mersin’de temaslarda bulunan bir grubun otelini basan ülkücüler, grubun şehri terk etmelerini istedi.

ulusalkanal.com.tr