Ataköy'de mücadele sürüyor

İstanbul Ataköy'de yapılmak istenen rantsal dönüşüm projelerine karşı mahalle sakinlerinin mücadelesi sürüyor. Danıştay'ın verdiği iptal kararına rağmen bölgede çeşitli oyunların oynandığını kaydeden vatandaşlar, yeşil alanlarının ranta kurban edilemeyeceğini vurguladı.

İstanbul Ataköy 1'inci kısımda bulunan ve toplam alanı 270 metre olan yeşil alana 70 metrelik bir otel yapılmak isteniyordu. Vatandaşlar projeye itiraz ederek olayı yargı taşıdı.

Mahkemelerde süren davalar sonucunda arazi sahipleri projeye başlayamadı. Toplam 7 yıl süren davada 14'üncü parsel için son noktayı Danıştay 6'ncı Daire koydu.

Şehircilik ve planlama ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğuna hükmeden Danıştay, deprem riski taşıyan bölgede 70 metre yükseklik verilmesinin sakıncalarını da anlatarak imar planlarını iptal etti.

Ancak mahkemenin verdiği iptal kararına rağmen bölgedeki çalışmalar bitmedi. Ataköy 1'nci Kısım Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Profesör Doktor Ayfer Kaynar, arazi üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.

Projeyi istemeyen mahalle sakinlerinin ezici çoğunlukta olduğunu kaydeden Kaynar, mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr