Kaklık Mağarası'nın hali içler acısı

Gizli Pamukkale ya da Küçük Pamukkale adını hiç duydunuz mu? Denizli'nin gizli kalmış güzelliklerinden olan Kaklık Mağarası'nın bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle içler acısı hali görenleri üzüyor. 2000 yılında bulunan ve 2002 yılında turizme açılan mağara, Denizli'nin büyükşehir olmasının ardından kaderine terkedilmiş.

Burası, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık mahallesinde bulunan Kaklık Mağarası. Denizli'nin gizli kalmış güzelliklerinden biri. Gizli Pamukkale, Mağara Pamukkale ya da Küçük Pamukkale adıyla da anılan Kaklık Mağarası 2000 yılında bulundu.

2002 yılının Mayıs ayında turizme açılan mağara, ne yazık ki bugün bakımsızlıktan ve ilgisizlikten muzdarip.

Denizli Afyon Karayolu'ndan 4 km. mesafede bulunan Kaklık Mağarası'na gelenler, kötü bir görüntü ile karşılaşıyor. Mağaranın girişindeki tesisler, yüzme havuzları ve tuvaletler pislik içinde.

Mağaranın içindeki merdiven basamakları ve yürüme yolundaki korkuluklar kırık. Hiçbir güvenlik önlemi kalmamış. Aydınlatmanın çok zayıf olduğu mağaranın yürüme yolları, bakımsızlık nedeniyle sular altında.

Oysa Kaklık Mağarası, yakın zaman önce sarkıt ve dikitlerinin yanısıra, traventenleri ile de göz kamaştırıyordu. Yerin 5 metre altındaki mağaranın en derin yeri 14 metre, toplam uzunluğu ise 190 metre. Mağara içinde birbirinden farklı renklerdeki termal suların şifalı olduğu söyleniyor.

Daha önce Kaklık Belediyesi'nin hizmet verdiği mağara, Büyükşehir Yasası'ndan sonra kaderine terkedilmiş. Sahipsiz kalan mağarada görevli yok. Yöre halkı, yetkililerin mağarayı eski canlılığına kavuşturmasını istiyor. Anlaşılan, Denizli'nin büyükşehir olması Kaklık Mağarası'na hiç yaramamış.

ulusal.com.tr

Pamukkale