İki terörist hain saldırıdan 42 gün önce Ankara Otogarı'nda

28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki bombalı saldırının falili kesinleşti. Saldırganın Van doğumlu Abdulbaki Sömer olduğu tespit edildi. Öte yandan saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı. Eylem talimatının PKK üyeleri Mehmet Doğan ve İshak Özçaptu tarafından verildiği, bomba düzeneğinin Ankara'da hazırlandığı ortaya çıktı.

İki terörist hain saldırıdan 42 gün önce Ankara Otogarı'nda

Ankara'daki bombalı saldırıyı yapan failin kimliği kesinleşti. Bombacının, Van doğumlu Abdulbaki Sömer olduğu belirlendi.

Abdulbaki Sömer'in emniyetteki kayıtlarında 'kayıp çocuk' olarak arandığı ortaya çıktı. Sömer'in 2005 yılının Ağustos ayında 16 yaşındayken ortadan kaybolduğu, ailesinin 1 ay boyunca eve dönmeyen Sömer için 1 Eylül 2005'te, Van savcılığı ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp ihbarı yaptığı belirtildi. Sömer'in ailesi polise verdiği bilgide bazı arkadaşlarının PKK'ya katıldığını, çocuklarının da PKK'ya katılmış olabileceğini söyledi.

Öte yandan, saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı. 14 şüpheli hakkındaki tutuklama yazısında saldırı ayrıntılı olarak anlatıldı.

Yazıya göre, Turgut Kahraman, Mustafa Bulut, Murat Karacan, Hüseyin Gökduman, Metin Cura ve Serdar B. kurdukları çeteyle sahte belgeler düzenleyerek kiralık araçları satıyordu. Saldırıda kullanılan araç da bu yöntemle alındı.. Çete önce aracı Rent a Car'dan kiraladı. Daha sonra da örgüte sattı.

Baran kod adlı terörist, PKK adına faaliyet yürüten Metin Arslan’a araç bulması için talimat verdi. Eylemde kullanılan aracı 12 bin liraya satın alan ve Lice'ye götüren Arslan, daha sonra da aracı Kutbettin Onur’a teslim etti.

Kutbettin Onur, örgüt yöneticileri Mehmet Doğan ve İshak Özçaptu ile görüştü. Örgüt yöneticileri Kutbettin Onur’a, "15-20 gün içinde bir kişiyi göndereceklerini ve kendisinin çalıştığı Eskişehir yolundaki inşatta kalacağını" söyledi.

Abdulbaki Sömer, AŞTİ’den Kutbettin Onur’u aradı ve onun çalıştığı inşaatta kalmaya başladı. Şüpheliler Ahmet Karaman ve Muharrem Canikli, bomba malzemelerini inşaata getirdi. Şüpheli Kutbettin Onur ve bombacının, olay tarihi ve öncesinde saldırı bölgesinde başka bir araçla çok sayıda keşif yaptıkları anlaşıldı.

Bombanın araca saldırının yapıldığı Merasim Sokak’a 45 kilometre mesafedeki bir inşaatta yerleştirildiği belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

ankara terör saldırısı