Erdoğan: 3 senedir patinaj çekiyoruz

Erdoğan: 3 senedir patinaj çekiyoruz

Terör örgütü PKK'nın, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde askerlere düzenlediği saldırı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündemindeydi.

Kazakistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, yaralı askerlerin ölüme terk edildi iddialarını yalanladı.

"Orada bizim askerimizi adeta operasyona çıkmış gibi göstermeye kalkıyorlar. Söyledikleri A'dan Z'ye yalan. Dezenformasyon yapabilmek için, "Yaralı askerlerini orada bıraktılar, onları da HDP'liler aldı" diyorlar. Hiç alakası yok. Oradaki çevre köylerin çoğu zaten köy korucularının olduğu köyler. Kamera kayıtlarını, bizzat izledim. Hakeza fotoğrafların hepsini silahlı kuvvetlerden alıp gördüm. Bu şekilde yapılan kampanyalarla adeta 7 Haziran'a bir yatırım yapmanın gayreti içerisindeler"

PKK'nın, terör kamplarında gençleri rehine olarak tuttuğunu belirten Erdoğan, Ağrı saldırısındaki amacın halkın sandığa gitmesini engellemek olduğunu belirtti.

"İnanıyorum ki halkımız kendi iradesine baskı uygulamaya, dayatmada bulunmaya kalkışanlara gereken cevabı verecektir. Dolayısıyla, bu tür eylemlere karşı çok daha dikkatli olunması lazım. Halkımız burada iyi bir direnç ortaya koymalı"

Erdoğan, Türkiye'nin son 3 yıldır ekonomik sorunlarla boğuştuğunu belirtti.

"Belki bazıları farkında değil ama rakamlar bunu gösteriyor. Son 3 senede ekonomik olarak bir patinajın içerisindeyiz. Kişi başına milli gelirimiz 10 bin doları aştı ve orada bir patinaj başladı"

Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu 5 haftada bir Ak Saray'da toplama konusunda Başbakan'la anlaştıkları haberlerini yalanladı. Erdoğan, seçim süresince 81 ilde yapacağı mitingleri iptal etmediğini de söyledi.

"Çalışmalarım seçime endeksli değil. Çalışmalarımı devam ettireceğim. Toplu açılışlar yapıyoruz, gündemde olan konuları değerlendiriyoruz. Türkiye'nin değişik yerlerini dolaşacağım. 25-30 toplantı yaparım sanıyorum"