''Davutoğlu oy kaybettirir''

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında AKP oyları yarıdan fazla düşecek. Bu çarpıcı tespit SONAR araştırma şirketi başkanı Hakan Bayrakçı'ya ait. Bayrakçı, Davutoğlu'nun başkanlığında AKP'nin en çok yüzde 23 oy alacağını belirtti.

''Davutoğlu oy kaybettirir''

Seçimlerde, açıklanan oranları en çok yaklaşan araştırma şirketi Sonar'dan yeni bir tespit geldi.

Şirketin Başkanı Hakan Bayrakçı, Dışişleir Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında AKP oylarının yarı yarıya düşeceğini açıkladı.

Amerika'nın ünlü gazetelerinden Wall Street Journal'a konuşan Bayrakçı, "Başbakanlık için adı geçen isimlerden en az oy alma potansiyeli Davutoğlu'nda. Davutoğlu başa geçerse AKP en çok yüzde 23 alır" dedi.

Bayrakçıya göre, Davutoğlu aranan lider tipine uymuyor. "Seçmen güçlü lider ister" diyen Bayrakçı, Davutoğlu'nun talimat alan bir görüntü çizmesi halinde AKP'ye oy kaybettireceğini kaydetti.

Seçim öncesinde "Erdoğan'ın cumhrubaşkanı seçilmesi AKP için sonun başlangıcı olur" diyen Bayrakçı, bu tezine açıklık getirdi, AKP'nin bölünebileceğini söyledi.

Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı, "Demokrat Parti'den Adalet ve Yeni Türkiye partisi çıktı. Anap'tan ve Doğru Yol Partisi'nden de partiler çıktı. AKP içinden gruplar bundan sonra kendi içinde ters düşebilir. AKP içinden de partiler çıkabilir." dedi.

ulusalkanal.com.tr