FETÖ'de 2'nci dalga operasyonu: 21 iş adamı gözaltına alındı

İş dünyasında FETÖ operasyonu dün de devam etti. TİM Başkanvekili Çıkrıkçıoğlu ve İnanlar Holding Başkanı Serdar İnan dahil 21 iş adamı daha gözaltına alındı

FETÖ'de 2'nci dalga operasyonu: 21 iş adamı gözaltına alındı

İstanbul’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mali yapılanmasına yönelik operasyon derinleşiyor. Perşembe günü 18 ilde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlere karşı başlatılan operasyon dün de devam etti. İstanbul’da 10’dan fazla adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Aralarında Kayserili iş adamı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’ın da bulunduğu 21 iş adamı hakkında ‘FETÖ üyesi olmak ve terör örgütüne finansal destek vermek’ suçundan gözaltı, yakalama ve arama kararı verildi. Böylece gözaltı kararı verilen iş adamı sayısı 208’e yükseldi. Çıkrıkçıoğlu ve İnan gözaltına alındı.

60 İŞ ADAMI YURTDIŞINA KAÇTI

Habertürk'ün haberine göre, 187 iş adamından sonra 21 iş adamının da mal varlığına, FETÖ üyesi olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu gereğince el koyma kararı verildi. 70 şüpheli gözaltına alındı. 78 şüpheli iş adamı firari.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in de aralarında bulunduğu 60 iş adamının yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Bu kişiler için tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonun ilk dalgasında aralarında Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü’nünde bulunduğu 69 kişi gözaltına alınmıştı.

İŞTE FETÖ OPERASYONLARINDA ADI GEÇEN İŞ ADAMLARININ LİSTESİ

ulusalkanal.com.tr

fetö