TGB'den Çanakkale yasağına cevap: Hangi çılgın bize zincir vuracakmış!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB); Çanakkale Valiliği’nden yayınlanan, Çanakkale zaferinin 100. Yılı olan 18 Mart 2015’te Çanakkale’nin yurtiçi ziyaretlerine kapalı olacağı genelgesine basın açıklamasıyla cevap verdi. TGB Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada gençliğin yasağı çiğneyeceği ilan edildi. “Hangi Çılgın Bize Zincir Vuracakmış” diyen TGB’liler 18 Mart’ta akın akın Çanakkale’ye gelerek yasağı çiğneyeceklerini ilan etti.

Açıklamayı gerçekleştiren TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz; “Buradan hodri meydan diyoruz, valiye ve siyasi iktidara! Gücünüz yetiyorsa engelleyin bakalım. Gençliğe Hitabe’yi yasaklamaya kalktınız. Başaramadınız. Milli bayramları engellemeye çalıştınız. 19 Mayıs’larda, 29 Ekimler’de Türk Milleti’nden ve Türk Gençliği’nden tokadı yediniz. Türk Gençliği’ni Çanakkale’den koparabileceğini sananlar, sözlerimize inanmıyorlarsa, gidip Çanakkale şehitliğinin siperlerine baksınlar. Orada bizi görecekler. Türkiye’nin vatansever gençliği 100 yıldır o siperde, 100 yıldır vatan savunmasındayız. 100 yıldır emperyalizme karşı tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye inşa etmek için savaşıyoruz. Kazanacağız da!” ifadelerini kullandı. Çanakkale Valisi’ni uyardıklarını söyleyen Cengiz, Vali’yi yayınladıkları genelgeyi geri çekmeye çağırdı.

Daha önce yasaklanan 19 Mayıs ve 29 Ekim kutlamalarına dikkat çeken Çağdaş Cengiz, gençliğin 19 Mayıs ve 29 Ekimlerde yasağı çiğnediği gibi bu yıl da 18 Mart yasağını çiğneyeceğini ve milli zaferini kutlayacağını, hiçbir kuvvetin buna engel olamayacağını dile getirdi. TGB’nin 18 Mart’ta tüm yurttan otobüsler kaldırarak akın akınÇanakkale’ye geleceğini söyleyen Cengiz, Çanakkale’ye gidişin yasaklanmasını kalbin kan pompalamasını yasaklamaya benzeterek valiye ve iktidara “kanımızı kurutamazsınız” dedi.

İşte o açıklamanın tam metni;

Değerli basın emekçileri; 2 gün önce, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar imzalı 31 Aralık 2014 tarihli bir genelge yayınlandığını basından okuduk. Bir genelge… Daha doğrusu; bir kağıt parçası… Tarihimizin en büyük direniş destanının kalbinde yasak buyuran bir metin için mürekkep saçmışlar kağıda. Çanakkale zaferini yaratanların torunlarına, Türk Milleti’ne ve Türk Gençliği’ne, 18 Mart 2015 gününde, Çanakkale yasaklanmış. Çanakkale’ye, direnişin ve dirilişin kalbine, o kalbin kanı Türk Milleti ve Türk Gençliği giremeyecekmiş. Buyurmuşlar ki o kalbe kan girmeyecek! Buyurmuşlar ki o kalp kuruyacak! Mürekkep ve kağıtla yapacaklarmış bunu. Vali, bir fermanıyla durduracağını sanıyormuş bizi. Çanakkale Valisi’ne, o valiye bu cesareti veren iktidar temsilcilerine ve Tayyip Erdoğan’a soruyoruz buradan: Siz kim oluyorsunuz da Türk Milleti’ne ve Türk Gençliği’ne Çanakkale’yi yasaklıyorsunuz? Ve siz kimi temsil ediyorsunuz? Türk Milleti’ni temsil etmediğinizi ilan ettiğinizin farkında mısınız? Gücünüz yeter mi sanıyorsunuz bize? Gücünüz yeter mi sanıyorsunuz, Çanakkale Destanının sahiplerini durdurmaya? Bizler bu ülkenin vatansever ve devrimci gençleri olarak, 18 Mart 2015 günü, Türkiye’nin dört bir yanından akın akın Çanakkale’ye gidiyoruz. Buradan hodri meydan diyoruz, valiye ve siyasi iktidara! Gücünüz yetiyorsa engelleyin bakalım. Gençliğe Hitabe’yi yasaklamaya kalktınız. Başaramadınız. Milli bayramları engellemeye çalıştınız. 19 Mayıs’larda, 29 Ekimler’de Türk Milleti’nden ve Türk Gençliği’nden tokadı yediniz. Türk Gençliği’ni Çanakkale’den koparabileceğini sananlar, sözlerimize inanmıyorlarsa, gidip Çanakkale şehitliğinin siperlerine baksınlar. Orada bizi görecekler. Türkiye’nin vatansever gençliği 100 yıldır o siperde, 100 yıldır vatan savunmasındayız. 100 yıldır emperyalizme karşı tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye inşa etmek için savaşıyoruz. Kazanacağız da! Efendiler, unutmayın: Çanakkale Geçilmez! Deneyen, karşılığını bulur. Mürekkeple kağıtla olmaz o işler. Buradan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ı uyarıyoruz. Tarihe bir utanç vesikası olarak geçecek o genelgeyi geri çekin! O kağıtları yakın! O genelgenin bir tek örneğini bile bırakmayın geleceğe. Gelecekte lanetlenerek anılmak istemiyorsanız, hatanızdan dönün! Ve şunu bilin, Türk Milleti ve Türk Gençliği, sizin mürekkebinizi kurutur. Ama kalbini kurutmaz!

çanakkale tgb çanakkale yasağı çağdai cengiz