296 terörist öldürüldü

Zorlu hava şartlarına rağmen Şırnak ve Diyarbakır'da PKK'ya karşı operasyonlar sürüyor. Cizre'de 203, Silopi'de 33, Sur'da 60 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı toplam sayının 296 olduğunu açıkladı.

296 terörist öldürüldü

Şırnak ve Diyarbakır'da asker, jandarma ve polis PKK'ya kaşrı ortak operasyonları sürüyor.

Şırnak Cizre'de dün 6 olmak üzere toplam 203 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

İlçede süren operasyonlarda 8 el yapımı patlayıcı imha edildi, 7 barikat kaldırıldı, bir adet av tüfeği, silaha ait 115 adet fişek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Sabah saatlerinde ilçeden silah sesleri yükseldi. Çatışmalar, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, Dağkapı mahallesinde ise geçen hafta sonu Ser Sur Camisi'ne sığınan ailenin bekleyişi sürüyor.

Silopi'de ise dünki operasyonda 3 PKK'lı öldürüldü. Toplam sayı 33 oldu. İlçe barikat ve tuzaklardan temizleniyor. 19 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 barikat kaldırıldı, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet tüp,bir adet jeneratör ve çok miktarda ilk yardım malzemesi ve gaz maskesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Güçlükonak'ta ise 1 teröristin ihbar üzerine yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağı 35'inci gününe girdi. İlçede toplam 60 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 3 barikat da kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

tsk açıklama terörist öldürüldü