MHP'nin koalisyon için şartıydı! Son nokta konuldu

MHP’nin AKP ile koalisyona mesafeli durmasına gerekçe olarak sunduğu "açılım süreci"ne son nokta konuldu. Erdoğan'ın "çözüm süreci yürümez sözlerinin ardından Ankara kulislerinde AKP-MHP koalisyonun ihtimalleri konuşulmaya başladı. HDP ile ilgili de benzer politikalar belirleyen iki parti arasında anlaşma zemininin sağlandığı, tabanların da bu koalisyona sıcak baktığı belirtiliyor.

MHP'nin koalisyon için şartıydı! Son nokta konuldu

PKK’ya yapılan operasyonlar ve hemen ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılım sürecinin bittiğini ilan eden sözleri AKP-MHP koalisyonunu bir kez daha gündeme getirdi.

Edinilen bilgilere göre, MHP milletvekilleri, çözüm sürecinde gelinen nokta ile Devlet Bahçeli’ye koalisyon baskısı yapıyor. Bahçeli’nin eğiliminin ise olumlu olduğu belirtiliyor.

Dün de MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, teröre karşı geçici AKP iktidarını desteklediklerini, sorumlu olduklarını ve gereğini yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Benzer düşünce diğer üst düzey parti yöneticilerinde de var. MHP kurmayları daha önce çözüm sürecinin bitmesini, HDP’ye karşı politikaların sertleşmesini şart koşmuşlardı. Kulislerde konuşulan konulara göre, bu altyapı şimdi hazır.

Gazeteciler Murat Yetkin, Mehmet Tezkan ve Nuh Gönültaş’ın da benzer yazıları dikkat çekiyor.

Yetkin bugünkü yazısında, “Adı konulmamış bir AKP-MHP ortaklığı ilerliyor” derken, Tezkan da, “AKP-MHP ortaklığının kilometre taşları döşendi” ifadesini kullanıyor.

ulusalkanal.com.tr