TSK sınıra top ve füze bataryaları sevk etti

Suriye’deki çatışmalar şiddetlenirken Türkiye güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Ankara’dan yola çıkan çok sayıda top ve füze bataryası taşıyan askeri konvoy Suriye sınırındaki Kilis’e ulaştı. Sınır hattına Kayseri Dağ Komando Tugayına bağlı bir komando tugayının da gelmesi bekleniyor.

TSK sınıra top ve füze bataryaları sevk etti

Suriye’deki çatışmalar giderek şiddetlenirken Türk Silahlı Kuvvetleri sınırdaki güvenlik önlemlerini her geçen gün arttırıyor.

Ankara’dan yola çıkan çok sayıda füze, roket ve top yüklü konvoy Kilis’in sınır hattındaki Elbeyli İlçesi ve Öncüpınar Sınır Karakolu’na getirildi.

Bu silahlar arasında 80 kilometre menzilli çok namlulu roketler de bulunuyor. Milliyet gazetesinin iddiasına göre Roketlerin ikisi IŞİD kontrolündeki Bab bölgesi, dördü ise PYD kontrolündeki Afrin’in karşısına yerleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde bölgeye kaydırılan Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’na bağlı tabur sınır hattına yerleşti. Ek olarak Kayseri Dağ Komando Tugayı'na bağlı bir komando tugayının sınır hattına geleceği öğrenildi.

TSK, Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerini artırırken, dün sabah saatlerinde de Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı bölgeye Özel Kuvvetler Komutanı bugün de Gaziantep ve Şanlıurfa'daki özel kuvvetler birliklerini denetleyecek.

Öte yandan TSK’nın Suriye’ye olası bir sınır ötesi harekatta görevlendirilecek askeri birlik komutanlarını gelecek hafta toplantıya çağırdığı iddia edildi.

Öte yandan Suriye sınırındaki Akçakale ilçesindeki plakasız bir kamyonda yapılan aramada 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil ele geçirildi.

Askeri hareketliliğin sürdüğü sınıra güvenlik güçleri kimseyi yaklaştırmıyor.

ulusalkanal.com.tr