İki iptal kararı çıktı

İstanbul Boğazı'na hakim Sevda Tepesi ile Şişli Meslek Lisesi’nin, tartışmalara neden olan ayrıcalıklı imar planlarının iptal edildiği açıklandı. İptal kararı, Şehir Plancıları Odası'ndan yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu.

İki iptal kararı çıktı

İstanbul'un en tartışmalı alanları olan Sevda Tepesi ve Şişli Endütri Meslek Lisesi arazinin ayrıcalıklı imar izinleri iptal edildi. Mahkemenin iptal kararını Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, bir açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, Sevda Tepesi'nin içinde yer aldığı bölgeye ilişkin Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'nin Şehir Plancıları Odası tarafından dava edildiği hatırlatıldı. Sevda Tepesi‘nde özel kişilere ayrıcalıklı haklar tanınmasının Boğaziçi Kanunu‘na, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı olduğu vurgulandı. Mahkemenin bu planları 30 Eylül'de aldığı bir kararla iptal ettiği duyuruldu.

Bir diğer önemli gelişme ise, arazisi ile tartışma yaratan Şişli Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili karar oldu.

Şehir Plancıları'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na karşı açtığı davada karar çıktı. İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nin 31 Ekim'de aldığı kararla, bu arazideki ayrıcalıklı imar planı da iptal edildi.

Şehir Plancıları Odası, kararların 18 Aralık'ta odaya iletildiğini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr