Avrupa Sambo Şampiyonası'nda Türkiye'ye 3 bronz madalya

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi- Cebeci Spor Kompleksi'nde gerçekleşen 'Avrupa Sambo Şampiyonası (KADETLER)- İstanbul 2015' müsabakalarında madalyalar sahiplerini buldu.

Avrupa Sambo Şampiyonası'nda Türkiye'ye 3 bronz madalya

2 gün devam eden zorlu müsabakalar sonunda Türk Milli takımı 3 bronz madalya kazanarak Sambo dalında tarihinin ilk madalyalarını elde etmiş oldu.

'Avrupa Sambo Şampiyonası (Kadetler)-İstanbul 2015' açılış töreninde Avrupa Sambo Federasyonu asbaşkanı Viorel Gyuksia tarafından Sport- Combat Sambo Federasyonu başkanı Gadir Mammadov'a Avrupa Olimpiyat oyunları hatıra madalyasını takdim etti. Törenlerin ardından başlayan Avrupa Sambo Şampiyonası(Kadetler)- İstanbul 2015 oldukça heyecanlı geçen müsabakalara sahne oldu. 15-16 yaş Kızlar - Erkekler klasmanında yapılan müsabakalarda erkeklerde 42, 50, 60,66,72,78 ve 84 kg.da, kızlarda ise 38,41,44,48,52,56,60,65, 70 kg. kategorilerinde madalyalar sahiplerini buldu. Şampiyonada kızlarda 44 kiloda Habibe Tayfun, 45 kiloda Fatma Albayrak 3. olarak, bronz madalya elde etti. Erkeklerde ise 50 kiloda Cihan Dobukan bronz madalyayı Türkiye'ye kazandırdı. Böylelikle Türkiye Sambo dalında uluslar arası arenada 3 bronz madalya ile tarihinin ilk madalyalarını kazanmış oldu.

Şampiyonanın kapanış konuşmasını yapan Sport- Combat Sambo Federasyonu Başkanı Gadir Mammodov, "İlk Sambo madalyamızı ülkemizde almış olduk. Bu şampiyona Türkiye Sambosu için dönüm noktasıdır ve yakın gelecekteki başarılarımızın habercisidir. Sport-Combat Sambo Federasyonu 2 015 Avrupa Olimpiyatlarında ülkemizi temsil ettikten sonraAvrupa Şampiyonasına da ev sahipliği de yapmanın gururunu yaşadı" diyerek, 2016 Şampiyonasında daha çok madalyayı Türkiye'ye kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. DHA