'Para gönder Süleyman'

Yolsuzluk soruşturmasının medya ayağına ait olduğu iddia edilen bir teknik takip görüşmesi daha ortaya çıktı. İddiaya göre AKP İktidarına yakın bir gazetenin yöneticisi Halk Bakası Gelen Müdürü Süleyman Aslan'ı arayarak "Maaşları ödeyemiyorum, 2 milyon lira gönder" dedi. Süleyman Aslan önce talebe sıcak bakmasa da sonradan kabul etti.

'Para gönder Süleyman'

Yolsuzluk soruşturmasında ortaya çıkan bir teknik takip görüşmesi, skandalın medya ayağını gözler önüne serdi.

Teknik takibe takıldığı öne sürülen haber Taraf Gazetesi'nde yer aldı. İddiaya göre hükümete yakın bir gazetenin tepe yöneticisi, Halkbank Müdürü Aslan’ı arayarak "Maaşları ödeyemiyorum, 2 milyon lira gönder" dedi.

Aslan talebe önce olumsuz yanıt verdi. Aslan'ın "Burası halka açık şirket. Açıklayamayacağım, kaynak transferleri yapamam" dediği saptandı.

Medya yöneticisi talebe olumsuz yaklaşan Aslan'ın, "Bir şey olmaz. Ben reklam faturası keser gönderirim, sana" sözleriyle ikna etti.

Sayıştay Başkanlığı’na bağlı denetçilerin Halk Bankası’nın hesaplarında yaptığı incelemede, bankanın bazı medya kuruluşlarına kredi desteği de sağladığı öne sürüldü.

Banka, Sabah ve ATV’nin satın alma işlemi sırasında Çalık Grubu’na açtığı 375 milyon dolarlık kredi ile de tartışma konusu olmuştu.

ulusalkanal.com.tr