PKK'nın çaresizliği telsiz konuşmalarına yansıdı!

Terör örgütü PKK, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava harekatlarında çok ağır kayıplar verdi. Örgütün tepe isimlerinden Murat Karayılan, hayatta kalan örgüt üyelerine verdiği telsiz talimatlarında artık Kandil'de barınamadıklarını, YDG-H'nin de hezimete uğradığını söyledi

PKK'nın çaresizliği telsiz konuşmalarına yansıdı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesinde yaptığı operasyonlar bölücü terör örgütü PKK çok ağır kayıplar verdi.

Teröristlerin yaşadığı panik ve verdiği büyük zayiat, örgütün tepe isimlerinden Murat Karayılan'ın telsizle verdiği talimatlara da yansıdı.

Karayılan: Verdiğimiz zayiat artık tahammül sınırını aştı. Cizre’de, Yüksekova’da halk desteği yok denecek seviyelere indi. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindi. Sorumluları gereken cezayı alacaklar.

Karayılan'ın, telsiz talimatlarında PKK'nın başarısız olduğu gerçeğini gizlemeye çalıştığı da görüldü.

Karayılan: YDG-H unsurlarımız hezimete uğradı. Bundan sonra söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H PKK’dır söylemi yanlıştır diyecek içinde Dağ Kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız.

Murat Karayılan'ın Kandil'de barınamadıklarını da itiraf etti.

Karayılan: Kandil’de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. Bugüne dek tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz T.C. uçaklarınca imha edildi.

Örgütün tepe ismi, verdikleri kayıpların telafi edilemez boyutta olduğunuda itiraf etti.

KARAYILAN'IN TALİMATLARI, TELSİZ KONUŞMALARINDA

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Murat Karayılan'ın talimat ve değerlendirmelerinin bir diğer kişi tarafından terör örgütüne iletilmesi, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı: "Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da hat safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır. YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonra ki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK'dır söylemi yanlıştır diyecek, içerisinde Dağ Kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız. Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçaklarınca tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor"

ulusalkanal.com.tr