Suriye Ordusu, Haseke'deki sözde federasyon binasını yerle bir etti

Bölücü örgütün Türkiye'de saldırılarını artırdığı dönemde Suriye devleti, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ağır darbe vurdu. Suriye ordusu PYD'nin Haseke'de özerklik ilan ettiği binayı yerle bir etti. Amerikan destekli PYD'ye bağlı güçler, Haseke'deki ordu birliklerine saldırılarını son dönemde yoğunlaştırdı. Suriye'nin uçaklarla yaptığı müdahale, krizin başından beri Suriye ordusunun PYD'ye verdiği en sert yanıt oldu.

Suriye Ordusu, Haseke'deki sözde federasyon binasını yerle bir etti

PKK'nın Türkiye'de hendeklere gömüldükten sonra intihar eylemlerine sarıldığı dönemde, bölücü örgüt Suriye'de ağır darbe yemeye başladı.

Suriye ordusunun PYD'ye uçakla yaptığı müdahaleyi Reuters ajansı duyurdu. Ajansa konuşan YPG Sözcüsü Redur Halil, hava operasyonlarında YPG'nin kontrol noktalarının vurulduğunu, ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

Suriye'nin Haseke kentinde geniş bir alanı denetleyen PKK'nın Suriye kolu PYD, Suriye ordu birliklerine saldırdı. Bunun üzerine Suriye hükümeti, PYD'nin kuzeydeki bölücü faaliyetlerine altı yıllık krizin başından beri en sert yanıtını verdi. Suriye ordusu uçaklarla PYD'nin askeri faaliyetlerini yürüttüğü çeşitli isimler altındaki birimleri hedef aldı.

Operasyonlar kapsamında Haseke'nin batısındaki Salihiyye, Tel Hacer ve Mufti mahallelerindeki YPG mevzileri vuruldu. PYD'nin sözde federasyon binası yerle bir edildi. Suriye Savaş uçakları Demokratik Suriye Güçleri, Asayiş ve YPG merkezlerini de bombaladı. Suriye ordusu savaş uçaklarının yanı sıra topçu birliklerini de kullandı. PYD havan topları kullanarak karşılık vermeye çalıştı.

Ordu birliklerinin hedef aldığı "Rojava Federasyon Binası" bölgedeki PYD faaliyetlerinin merkezi konumundaydı. Haseke'de son bir haftada tansiyonu yükselten olaylar, PYD'ye bağlı Asayiş adlı milis güçlerinin Ulusal Savunma Birlikleri'ne saldırmasıyla başladı.

PYD'nin askeri kanadı YPG geçtiğimiz günlerde ABD'nin desteğiyle Fırat'ın batısındaki Menbiç'i ele geçirerek sözde kantonları birleştirme yönünde önemli bir adım atmıştı. Öte yandan PYD ve YPG'nin bölgenin demografisini bozacak zorlamalarda bulunması Arap, Süryani ve Kürt nufüs arasında uzun süredir gerilim kaynağı.

ulusalkanal.com.tr

suriye esad