Eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in köyünden 11 kişinin TRT'ye atandığı ortaya çıktı

TRT'nin eski Genel Müdürü İbrahim Şahin'in toplamda 46 kişilik köyünden 11 kişinin TRT'de çalıştığı ortaya çıktı. Üstelik, Şahin'in kurumda çalışan bazı yakınlarının bir yıl gibi kısa süre içinde müdürlük, koordinatörlük gibi görevlere getirildiği belirtiliyor.

Eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in 46 kişilik köyünden 11 kişinin TRT'de çalıştığı ortaya çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT Alt Komisyonu toplantısında yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TRT Genel Müdürlüğü’ne 26 soru yöneltti. Gelen yanıtta TRT’de Amasya Akyazı Köyü nüfusuna kayıtlı 11 personelin bulunduğu belirtildi.

Üstelik hepsi bu kadar değil. TRT’den gelen yanıtlar üzerine değerlendirmede bulunan Atila Sertel, Şahin'in yakın akrabalarının 1 yıl gibi kısa bir süre içinde müdürlük, koordinatörlük gibi görevlere getirildiğini söyledi.

Sertel'in açıklamalarına göre, TRT Yönetim Kurulu üyesi Avukat Recep Şahin’in iki yıllık okul mezunu olan ve Tapu Dairesi’nde memur olarak görev yapan yeğeni Nasuh Şahin, Ağustos 2014 tarihinde TRT’ye atandı. Nasuh Şahin, atandıktan iki ay sonra takip memuru, bir yıl sonra da Müzik Daire Başkanlığı’nda Müdür yapıldı. Recep Şahin’in diğer yeğeni Baha Şahin de, TRT Spor Kanal Koordinatörlüğü’nde göreve başladı.

Yönetim Kurulu üyesi Recep Şahin’in kızı Rabia Neva Şahin de Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na memur olarak yerleştirildi. 1 Ağustos 2014'te de TRT’nin Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda araştırmacı olarak çalışmaya başladı.

ulusalkanal.com.tr