Aytuğ Atıcı: ''İdeolojik ayrılıklar var Millet İttifakı bozulabilir''

CHP ile İyi Parti arasındaki “Kılıçdaroğlu tekil konuşuyor” polemiği devam ederken CHP'li Aytuğ Atıcı, Millet İttifakının bozulabileceğini söyledi. Atıcı, CHP’nin İyi Parti ve Saadet Partisi ile ideolojik bir ayrılık içinde olduğunu ifade etti. İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray da CHP’li belediyelerin İyi Parti hassasiyeti olmadığını belirtti.

Aytuğ Atıcı: ''İdeolojik ayrılıklar var Millet İttifakı bozulabilir''

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını belirleme krizi yaşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ortak aday” vurgusunu İyi Parti benimsemiyor.

Tartışmalar devam ederken CHP’nin 26. dönem milletvekillerinden Aytuğ Atıcı, Millet İttifakı’nın bozulabileceği değerlendirmesi geldi.

İyi Parti’nin Cumhur İttifakı’na gitmesinin zor ama olası olduğunu belirten Atıcı, CHP’nin Saadet Partisi ile ideolojik birliktelik içinde olmasının da imkânsız olduğunu savundu:

- Cumhur İttifakına girmesi imkansız olan tek parti vardır CHP’dir. Girmesi zor olan İyi Parti’dir ama imkansız değildir. Çünkü iyi parti de zaman zaman biz millet ittifakına tıpkı MHP-AKP ilişkisinde olduğu gibi körü körüne bağlı değiliz, biz aklımızla hareket ederiz. Eğer ittifak İyi Parti ve ülkenini çıkarınaysa kalırız, değilse mecbur değiliz mesajları veriyor. Daha güçlü mesajları ise Saadet Partisi veriyor. Çünkü zaten CHP ile SP’nin ideolojik birliktelik yapması imkânsız.

Millet ittifakında ideolojik ayrılıkların olduğunu söyleyen 26. Dönem CHP Milletvekili, ittifakın bozulabileceğine işaret etti:

- Millet ittifakı bozulur mu tabiî ki bozulur. Niye bozulmasın. Bir ideolojik ayrılık zaten var. Eğer gerçekten sağlam zeminde gitmezse tabiî ki bozulabilir.

CHP’ye bir eleştiri de İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan geldi. Çıray, CHP'li belediyelerin kendilerini çok fazla gözetmediklerini ima etti; “Şüphesiz kendi partilileriyle ilgili yapacakları şeyler çok daha fazla olacaktır ama Millet İttifakı'nın diğer üyelerine de hassasiyet göstermeleri gerek” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, mesajlarını sonkaleizmir.com’dan verdi. Çıray, "Önümüzde başkanlık seçimi var. Bu seçim Türkiye'nin bir varoluşsal sorunu. O nedenle hiç kimse şimdiden küçük hesaplar yapmasın" ifadesini kullandı.

chp İyi Parti kılıçdaroğlu millet ittifakı saadet partisi