16 ilin emniyet müdürü değişti!...

Yolsuzluk ve rüşvet skandallarının ardından Emniyet'e yönelik başlatılan operasyonda üst düzey deprem yaşandı. 16 ilin emniyet müdürü merkeze çekildi. 24 ilin polis amir ve müdürü ise başka illere atandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ise Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal getirildi.

16 ilin emniyet müdürü değişti!...

Yolsuzluk ve rüşvet skandallarının ardından Emniyet'e yönelik başlatılan operasyonda en büyük deprem yaşandı. 16 ilin emniyet müdürü görevden alındı.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazetede yayınlandı. Ankara, Diyarbakır, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon Emniyet Müdürleri merkeze çekildi.

Karara göre, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aaktaş, Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş görevden alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ise Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal getirildi.

24 ilin emniyet müdürlüğüne ise yeni isimler atandı. Görevden alınan emniyet müdürlerinin yerine atanan isimler arasında polis başmüfettişlerinin olması dikkat çekti.

Kararnamenin yayımlanmasının ardından emniyette bir görevden alma haberi de Burdur'dan geldi. Burdur Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık, Organize Suçlar ve Silah Ruhsat şubesinde görevli 3 müdürün görev yerleri değiştirildi.

ulusalkanal.com.tr