PKK'dan ilginç açıklama!

Suriye’nin kuzeyinde bu gelişmeler yaşanırken. PKK’nın Kandil’deki yönetiminden ilginç bir açıklama geldi. KCK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan Irak’ın kuzeyindeki Barzani yönetimi için “Kendisini merkezde gören Güney yönetimi tükendi” ifadesini kullandı. Kalkan, "KDP ile PKK'nın ilişkileri bitti. Güney Kürdistan yeniden şekillenecek” dedi.

PKK'dan ilginç açıklama!

Barzani ve Kandil arasındaki ipler geriliyor. Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın koruyuculuğu altında ilerleyen PKK, Barzani yönetimiyle de hakimiyet çekişmesi içerisinde. Mednuçe TV'de konuşan KCK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan Barzani’nin partisi KDP'ye karşı sert sözler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Kürt sorunu yoktur" açıklamasıyla açılım sürecini bitirdiğini belirten Kalkan, "aynı şekilde KDP de PKK’yla bütün ilişkilerini bitirdi” dedi.

Kalkan, Barzani yönetiminin tükendiğini ileri sürdü. “Eski dengeler değişti, ilişkiler tükendi. Güney Kürdistan siyaseti de KDP-PKK ilişkileri de yeniden şekillenecek” ifadesini kullandı.

KCK yöneticisi Kalkan daha da ileri gitti. “Güney Kürdistan diye tanımladığı Irak’ın kuzeyindeki Kürt bölgesinin sözcüsünün de Barzani yönetimi olmadığını" iddia etti.

Barzani, "Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceğiz" diyen PKK yöneticilerinden Duran Kalkan'ı "ihanet ve iç savaşı tahrik etmekle" suçlamıştı.

ulusalkanal.com.tr