Ecesu davasında karar çıktı

Sirkeci Feribot İskelesi'nde 5 yaşındaki Ecesu ve annesinin hayatını kaybettiği kazanın ardından dava sonuçlandı. Feribot kaptanı Erkan Atalay'a 5 yıl hapis cezası verilirken diğer 2 sanık beraat etti.

Ecesu davasında karar çıktı

5 yaşındaki Ecesu Yılmaz ile annesi Şaziye Güler'in hayatını kaybettiği feribot kazası davasında karar açıklandı. Feribot kaptanı Erkan Atalay İm'i 5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme diğer sanıkların beraatine kadar verdi.

İstanbul Sirkeci Feribot iskelesinde bir aracın denize düştüğü kazanın ardından açılan dava sonuçlandı. Feribot kaptanı Erkan Atalay'a "ihmalle iki kişinin ölümüne neden olmaktan" 5 yıl hapis cezası verildi. Davanın diğer sanıkları Levent Dönmez ve Özay Yaşar ise beraat etti.

Kaptan Atalay, 5 yaşındaki Ecesu ve annesinin hayatıını kaybettiği kaza nedeniyle aldığı ceza kesinleşirse 2 yıl kaptanlık yapamayacak. Atalay'a iyi hal indirimi uygulayan mahkeme cezasını 6 yıldan 5 yıla düşürdü.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyici bölümünden takip eden baba Aydın Yılmaz, sanık avukatlarının beraat talebine tepki gösterince salondan çıkarıldı. Sinirlenen baba Atalay, "Şehitleri de PKK öldürmüyor değil mi? Kusurlu değilmiş, Allah belanızı versin!" diyerek duruma isyan etti.

Duruşmanın ardından kararı basın mensuplarından öğrenen baba Atalay göz yaşlarına engel olamadı. 15 Mart 2014'te yaşanan kazada Ecesu ve annesi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralanmıştı.

ulusalkanal.com.tr