Havada kar esareti

Yoğun kar yağışı uçakların ne inişine ne kalkışına izin vermedi, havalimanları otele döndü. Havada yaşanan esaret bir pilot ve kule arasında yaşanan konuşmalara yansıdı.

Yoğun kar yağışı uçakların ne inişine ne kalkışına izin vermedi, havalimanları otele döndü. Havada yaşanan esaret bir pilot ve kule arasında yaşanan konuşmalara yansıdı.

Normalde saatte ortalama 60 uçağın iniş yaptığı Atatürk Havalimanı’na dün bir saatte sadece 4 uçak inebildi.

Yoğun kar yaığışı nedeniyle pisteler bir süre kapandı. Uçaklar ne kalkabildi ne de inebildi.

Türk Hava Yolları tarihininin en fazla sefer iptali ile rekor kırdı. İki günde toplam 350 iç ve dış hatlar seferi yapılamadı. Kar yağışı hafifledikten sonra pistler yeniden uçuşa açıldı, yurt dışı seferleri tekarar başlarken iç hat seferleri saat 15:00'ten sonra yeniden başladı. Beklemekten sıkılan yolcular alkışlarla, ıslıklarla gecikmeyi protesto etti.

Atatürk Havalimanı Otele döndü. THY 6 bin 500 yolcusunu otellere yerleştirdi.

Havada yaşanan esaret bir pilot ve kule arasındaki konuşmalara da yansıdı.

KULE: Hocam henüz bir değişiklik yok. Her hangi bir park yeri yada park edebilecek bir yer olmadığı için inişler hala aktif değil. Niyetiniz nedir. PİLOT : Biz hazırız. KULE : Efendim şu anda bir numarasınız. Bir numara divört ettiği için. İniş kalkış yok. Park pozisyonu olmadığından dolayı ve kulede bir tahmin veremiyor iniş kalkış yapabilmeniz için bilginize. PİLOT: Teşekkürler.

Pilot havada bir süre tur attıktan sonra tekrar kule ile irtibata geçse de aldığı yanıt aynıydı.

PİLOT: Eyer park yeri açılırsa yer kontrol tarafından bize haber verirmisiniz on dakika içinde. KULE : On dakika içinde bir gelişme olursa size haber vereceğim efendim. PİLOT: Teşekkürler efendim.

Kule ve pilot arasındaki diyolog uzun süre bu şekilde sürdü. Uçak Atatürk Havalimanı'na iniş yapamayınca yolcularla birlikte İzmir'e gitmek zorunda kaldı.

KULE : Delta İstanbul efendim şu an 05 için ilk trafik ne zaman iniş verecekleri hakkında bilgi vermiyorlar. Şu an hala bir numaralı trafik beklemede park pozisyonu yüzünden. Bütün kalkış yollarında kalkış trafikleri beklemede park pozisyonlarında hala kalkış için bekleyenler var.İniş trafikleri için her hangi bir park yeri olmadığı için şu anda her hangi bir zaman verilemiyor iniş trafikleri için. PİLOT: efendim çok kısa süre içinde İzmir’e divört edeceğiz bilginize.

ulusalkanal.com.tr

kar Hava