Volkan Bozkır: Türk milleti, ABD'nin tutumunu unutmayacak

AKP İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Amerika'da katıldığı bir konferansta FETÖ lideri Fettullah Gülen'in iadesinin hukuki bir süreç olduğunu anladıklarını söyledi. Bozkır, Gülen'in evde rahat rahat plan yapmasına Amerikan yönetiminin göz yummasını kabul etmediklerini vurguladı.

Volkan Bozkır: Türk milleti, ABD'nin tutumunu unutmayacak

AKP İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Amerika'nın başkenti Washington'da (Vaşhington) Ortadoğu Enstitüsü'nün düzenlediği Türkiye konulu bir konferansa katıldı.

Bozkır, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Amerika ve Avrupa'dan hiç kimsenin Türkiye'yi bir buçuk ay boyunca ziyaret etmediğini ve Türk milletinin bunu uzun süre unutmayacağını vurguladı.

Amerika'nın FETÖ üyelerine karşı tebdir alması gerektiğini belirten Bozkır, Gülen'in iadesinin hukuki bir süreç olduğunu anladıklarını söyledi.

FETÖ lideri Gülen'in hareket kabiliyetinin kısıtlanması gerektiğini vurgulayan Bozkır, "Gülen'in evinde rahat rahat oturup tüm bu planları yapmasına Amerika'nın göz yummasını kabul etmiyoruz" dedi.

AKP'li Bozkır'ın katıldıı toplantıda Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de (Ceymis Cefrey) konuşma yaptı. Jeffrey konuşmasında Gülen'in iadesinin karmaşık yasal bir süreç olduğunu savundu.

Amerika'nın Türkiye ile ilişkilerini daha sağlıklı bir zemine oturtması gerektiğini belirten Jeffrey, bunun gerçekleşmesi için de Amerika'nın öncelikle PYD ile ilişkilerini netleştirmesi gerektiğini söyledi.

Jeffrey konuşmasında, Amerika'nın Ortadoğu'daki kaygısını da anlattı, "Ortadoğu'daki en önemli güvenlik tehditlerinden biri İran - Rusya işbirliği" dedi.

ulusalkanal.com.tr