HSYK savcı Gökalp Kökçü hakkında inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin rolünü soruşturan Savcı Gökalp Kökçü hakkında inceleme başlattı. Kökçü hakkında, "basına bilgi verdiği" gerekçesiyle inceleme yapılacağı belirtildi.

HSYK savcı Gökalp Kökçü hakkında inceleme başlattı

Hrant Dink cinayeti soruşturması ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü hakkında inceleme başlattı.

Zaman gazetesinin haberine göre; Savcı Kökçü hakkında ‘basına bilgi verdiği' gerekçesiyle müfettiş atanmasına karar verildi. Kökçü hakkında ayrıca, başsavcılık onayı olmadan bazı gözaltıları yaptığı iddiasıyla da inceleme yürütülecek.

Hrant Dink soruşturmasını yürüten Savcı Gökalp Kökçü'nün, 19 Ekim 2015'te tamamladığı iddianame aynı gün Başsavcılık tarafından iade edilmişti. Savcının iki gün içinde tekrar gönderdiği iddianame iki hafta sonra ikinci kez iade edildi. Bu durum iddianame savcısı ile başsavcılık arasında krize neden olmuştu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Savcı Kökçü'nün Başsavcılık'la istişare etmeden, bazı şüphelilerle ilgili yakalama ve gözaltı kararı aldığı belirtilmişti. Açıklamada, soruşturmanın gizliliğine riayet edilmediği de savunuldu.

Müfettişin iddialarla ilgili raporunu sunmasının ardından inceleme konusunda nihai kararın verilmesi gündeme gelecek.

ulusalkanal.com.tr

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu