Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin çocuklarını PKK'nın elinden kurtarmak için HDP il binası önünde başlattığı eylem devam ediyor. 4 yıl önce kaçırılan kızı için oturma eylemini sürdüren Hatice Levent de o annelerden birisi. Acılı anne, "Benim yavrumun eli silah tutmayacak kalem tutacak." diyor.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl binası önünde başlattığı evlat nöbeti sürüyor.

Eylemdeki annelerden biri de Hatice Levent. Kızı 4 yıl önce henüz 18 yaşındayken kaçırıldı. Hatice anne, kızını çok özlediğini söyledi.

Kızının arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen Levent, evladına kavuşuncaya kadar eyleme devam etmekte kararlı.

Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri de hız kesmeden sürüyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan Süreyya, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi 19 kadın bugün Diyarbakır'daydı. SÜREYYA-DER üyeleri oturma eylemindeki annelere destek verdi.

Derneğin Başkan Yardımcısı Hamide Camcı duygularını anlatmakta zorlandı.

PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye karşı yükselen ses de büyüyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit babası Adnan Dicle, HDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Adnan Dicle, partililerle esnaf ziyareti yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'ye "Ben şehit babasıyım, oğlumu öldürdüler." sözleriyle tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır anneleri