Çetin Doğan ve Tuncer Kılınç'tan TSK'nın yapısının değiştirilmesiyle ilgili açıklama

Eski 1'nci Ordu komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç da TSK'nın yapısının değiştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Ordunun siyasalaşma tehdidi altına girdiğini söyleyen Doğan, "bu ordu halkın ordusu" dedi. Kararın çok acele alındığını belirten Kılınç ise değişikliklerin TSK'nın tarihi geleneğine aykırı olduğunu vurguladı.

Türk Ordusunun emir komuta birliğine darbe vuran yapısal değişikliklerle ilgili TSK'da uzun yıllar görev yapmış emekli Orgenarallerden açıklama geldi.

Eski 1'nci Ordu komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Eski MGK Genel Sekreteri Organeral Tuncer Kılınç, değişlikliğin yanlış olduğunu belirtti.

Ordunun siyasallaşması tehlikesine dikkat çeken Çetin Doğan, TSK'nın halkın ordusu olduğunu söyledi.

"EMİR-KOMUTA BİRLİĞİ'NE DARBE: Bu yol askerin siyasallaşmasına yol açar. Bir tarikat bitiriliyorsa, diğer tarikatların önünün açılmaması lazım. Tek seçenek Atatürkçülük, laik ve demokratik düzendir. Profesyonel ordudan bahsediliyor. Böyle bir yapı yeniçerileşir, çeteleşir , menfaat grupları oluşur. Ordumuzun halkın çocuklarıyla birlikte olması halkla kopmaz bir bağ oluşturmuştu. Bundan vazgeçilirse duygu kopuşu da başlar. "

Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da değişkliğin TSK'nın tarihi geleneğine aykırı olduğunu vurguladı.

"TSK'NIN TARİHİ GELENEĞİ'NE AYKIRI: Geleneğimize, TSK'nın tarihine uyan bir uygulama değildir. "Ben böyle yaparsam ne olur" diye demişler midir?Bu adamlar darbe yapıyor diye her şeyi değiştirirsenizsilahı eline verdiğiniz herkesin güç denemesi mümkün."

ulusalkanal.com.tr