Tatar Türklerinden önemli çağrı

Kırım Tatar Türkleri, Kırım konusunda Moskova ile doğrudan görüşmelere başlaması için Ankara'ya çağrı yaptı. Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel, Kırım'ın yeni statüsünün, Türk-Rus ilişkileri açısından tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksander Epifanov da iki ülke ilişkileri için Kırım Türklerinin önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Kırım'ın yeni statüsünün önemine vurgu yapıldı, Türk Rus dostluğu damga vurdu.

Başkent Ankara'da Kırım Kalkınma Vakfı'nın kuruluş nedeniyle tanıtım ve açılış töreni düzenlendi.

Çok sayıda Kırım Tatar Türkünün katıldığı törende, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksander Epifanov ve Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Cabbar da yer aldı.

Törende konuşan Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel, Türk-Rus ilişkileri açısından tarihi bir fırsat olan Kırım'ın yeni statüsü için Ankara-Moskova işbirliğinin şart olduğunu söyledi.

Ünver Sel'in ardından kürsüye Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksander Epifanov geldi. Epifanov da Kırım Türklerinin Türk Rus ilişkileri için önemli olduğunun altını çizdi.

İki ülke ilişkilerinin çok olumlu seyrettiğini söyleyen Epifanov, 2019'un iki ülkede karşılıklı olarak Kültür Yılı ilan edileceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

ankara rusya türk Kırım Kalkınma Vakfı