Putin: Kademeli geçiş 12 Mayıs’ta başlayabilir

Rusya’da Kovid19 ile mücadelede yeni önlemler devrede… Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke genelindeki 'işe gitmeme' uygulamasının 11 Mayısa kadar uzatıldığını açıkladı. Diğer yandan, ülkede normalleşme sürecine geçiş de gündemde… Rus lider, kısıtlamaların bazı bölgelerde 12 Mayıstan itibaren kademeleri olarak kaldırılabileceğini duyurdu, Hükumete, bu yönde bir plan hazırlanması için talimat verdi.

Putin: Kademeli geçiş 12 Mayıs’ta başlayabilir

Rusya'da son bir günde 6 bin 411 kişiye Kovid19 tanısı kondu, 72 kişi yaşamını yitirdi. Rakamlar, ülkede şimdiye dek görülen en yüksek veriler olarak kayda geçti. Rusya’da toplam vaka sayısı 93 bin 558, toplam can kaybı ise 867’ye ulaştı.

Hükumet üyeleriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, vaka sayısının henüz en üst seviyeye ulaşmadığına dikkat çekti. Ülke genelinde uygulanan ‘işe gitmeme’ tedbirinin 11 Mayısa kadar uzatıldığını açıkladı. Putin ayrıca, 5 Mayısa kadar yeni tedbirler alınması ve halk için yeni destek paketleri hazırlanması konusunda hükumete talimat verdi.

Putin’in gündeminde normalleşmeye geçiş süreci de vardı. Rus Lider, federasyona bağlı bölgelerin 12 Mayıs'tan itibaren kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya başlayabileceğini belirtti ve hükumetten bu yönde bir program hazırlamasını istedi..

Salgınının Rusya'da yayılmasını durdurmayı başardıklarını belirten Vladimir Putin, “Ancak bu bizi rehavete sürüklememeli. Durum, hala ciddiyetini koruyor” dedi. Halktan alınan önlemlere uymalarını istedi.

Salgınla mücadelede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi de veren Vladimir Putin, günde yaklaşık 150 bin test kapasitesine ulaşıldığına dikkat çekti. Hastanelerde yatak kapasitesinin arttırıldığını, solunum cihazı ve maske üretimlerine hız verildiğini söyledi.

ulusal.com.tr

rusya koronavirüs vladimir putin