MGK'dan Ankara saldırısı açıklaması

6 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin önemli kararlar alındı. Kurulda, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD için "uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescillenmelidir" denildi. Rusya ve İran'ın Suriye'deki son temasları da MGK'da ele alındı

MGK'dan Ankara saldırısı açıklaması

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ekim ayı olağan toplantısı kararlarının dikkat çeken maddesi PKK'nın Suriye kolu PYD ile mücadele oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı 6 saat sürdü. Toplantının ardından yayınlanan 6 maddelik bildiride PYD'nin uluslararası alanda terör örgütü sayılması gerektiği belirtildi.

PYD MGK BİLDİRİSİNDE Bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizilmiş, DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.

MGK kararlarının bir başka önemli maddesi Rusya ve İran'ın Suriye'deki son hamlelerine ilişkindi.

RUSYA VE İRAN'IN POLİTİKALARI Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Terörizmle Mücadele Zirvesinde ele alınan konular hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur.

Ankara'daki canlı bomba saldırının da değerlendirildiği MGK bildirisinde, "terör örgütleriyle mücadele" vurgusu yapıldı. Bildiride "Ankara'daki menfur saldırı, çok yönlü olarak ele alınmıştır. Milli güvenliğimizi tehdit eden ve terör örgütleriyle işbirliği içerisinde hareket eden paralel devlet yapılanmasına karşı yürütülen kararlı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceği teyit edilmiştir" denildi.

Kurulun ayrıca 1 Kasım seçimi için güvenlik önlemlerini de ele aldığı kaydedildi.