Paris'teki saldırıların ardından ABD teyakkuza geçti, Rusya'da kırmızı alarm verildi

Avrupa'da büyük korku ve paniğe neden olan saldırıların ardından ABD'de güvenlik önlemleri arttırıldı. Washington, New York, Los Angeles ve Chicago gibi kentlerde polis tedbirleri yoğunlaştırıldı. Rusya'da da tüm güvenlik sistemleri üst düzey seviyeye yükseltildi.

Paris'teki saldırıların ardından ABD teyakkuza geçti, Rusya'da kırmızı alarm verildi

Fransa'daki saldırılar, Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD'de de tedirginliğe neden oldu.

11 Eylül'de kalbinden vurulan ABD'de de, benzer saldırılar düzenlenebileceği ihtimali üzerine güvenlik önlemleri artırıldı

New York polis teşkilatı, bilinen bir tehdidin olmadığını ancak her ihtimale karşı güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını açıkladı.

Bazı bölgelere daha fazla polis görevlendirildi. Halk ve ziyaretçilerin yoğun olduğu bölgelerde de önlemler alındı. Fransa'ya ait kurumlarının olduğu yerlerde de güvenlik artırıldı.

New York Valisi tüm güvenlik güçlerine teyakkuzda olmaları emri verdi. Dünya Ticaret Merkezi'de Fransız bayrağının renkleri ile aydınlatıldı.

Philadelphia, Los Angeles ve Chicago'da da güvenlik önlemleri arttırıldı. Başkent Washington'da bulunan Fransız Büyükelçiliği'nde önlemler üst düzeye çıkarıldı.

ABD'nin ardından Rusya Terörle Mücadele Kurumu da artan tehdit nedeniyle ülke genelinde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kurumdan yapılan açıklamada "Yeni tehditler çerçevesinde tüm güvenlik sistemleri, üst düzey hazırlık seviyesine yükseltildi" ifadelerine yer verildi.

Rus halkına uluslararası terör örgütlerinin oluşturduğu yeni tehditler karşısında dikkatli olma çağrısı yapılırken havalimanları ile nükleer santrallerde önlemler arttırıldı.

TÜM AVRUPA ALARMDA

Sputnik'in bildirdiğine göre, Alman yetkililer, geçtiğimiz hafta Bavyera eyaletinde tutuklanan bir kişinin Paris saldırısıyla bağlantısı olabileceğini duyurdu.

Ülkenin güneyinde 5 Kasım tarihinde rutin trafik kontrolü sırasında yakalanan kişinin aracında çok sayıda silah ve patlayıcı bulunduğu belirtildi.

Bu arada Belçika polisinin, saldırılarla bağlantılı olarak Brüksel'deki bir mahallede operasyon düzenlediği ve bazı evlere baskın yaptığı açıklandı.

BELÇİKA'DA PARİS SALDIRISIYLA İLGİLİ OPERASYONLAR

BBC'nin aktardığına göre, Belçika devlet televizyonu RTBF, Belçika polisinin, başkent Brüksel’de Paris saldırıyla ilgili operasyonlar yaptığını bildirdi.

Operasyonlarda bir kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

saldırı Paris