FETÖ için alınacak kararlar

Ankara'da hükümetin OHAL kapsamında atacağı adımlar konuşuluyor. Bu kapsamda Genekurmay Başkanlığı, bakanlık ya da Cumhurbaşkanlığı'na bağlanacağı, Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlük olacağı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da yapısının kökten değişeceği belirtiliyor.

FETÖ için alınacak kararlar

Amerikancı FETÖ darbe girişimi bozguna uğradı, yeni bir girişime karşı Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nda devletin yeniden yapılandırılması ele alındı.

Ankara'da devletin yeniden yapılandırılması kapsamında da büyük değişikliklere gidileceği konuşuluyor. Buna göre, darbe girişiminde aktif görev yapan Jandarma Genel Komutanlığı lağvedilecek. Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlük haline getirilecek.

Askeri okullara neşter vurulacak. Alınacak kararlarla askeri okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacak. Harp Akademileri de Yüksek Öğretim Kurumu denetimine alınacak.

Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yapısında da değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Buna göre, iki kurumun da Cumhurbaşkanlığa bağlanması konuşulan konular arasında. Bir diğer seçenekse Genelkurmay’ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması.

Darbe girişiminde çok konuşulan konulardan biri de istihbarat zafiyeti... Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlara göre, istihbaratın kurumsal yapısında kökten değişliğe gidilecek. Yeni yapının nasıl olacağı ile ilgili bilgiler ise henüz belli değil.

Kanun Hükmünde Kararname çıkarılması konusunda ne fazla tartışma konusu olacak konulardan birisi de TSK’nın yapısında yapılacak değişim. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetlere personel alımında imam hatip mezunlarına da hak tanınacak. İmam Hatip mezunlarının da asker olmasının önü açılacak.

FETÖ üyesi çok sayıda kişinin olduğu belirtilen Askeri Yargı’ya da müdahale edilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında Askeri Yargı’nın lağvedileceğinin mesajlarını verdi.

ulusalkanal.com.tr