HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz seçildi

Anayasa değişikliğiyle yapısı değiştirilen ve üyeleri yeniden seçilen Hâkimler ve Savcılar Kurulu ilk mesaisini yaptı. Toplantıda, üyelerin dairelere dağılımı, daire başkanları ve HSK Başkanvekili seçimi yapıldı. Buna göre, başkanvekilliğine ve 2'inci Daire başkanlığına Mehmet Yılmaz getirildi. 1'inci Daire Başkanlığı ise Halil Koç oldu.

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz seçildi

Kurul ilk mesaini yaptı, görevler dağıtıldı.

16 Nisan referandumunda Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle yapısı ve üyeleri yenilen Hakimler ve Savcılar kurulu ilk toplantısını yaptı.

Adalet BakanıBekir Bozdağ'ın başkanlığında yapılan toplantı, basın mensuplarının görüntü almasının ardından kapalı olarak devam etti.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in de doğal üye olarak katıldığı toplantıda görev paylaşımı yapıldı.

Buna göre, HSK Başkanvekilliğine Mehmet Yılmaz getirildi.

Yapılan seçimde 1'inci Daire Başkanlığına Halil Koç seçildi. Kenan İpek, Yaşar Şimşek, Mehmet Akif Ekinci, Hüseyin Şahin ve Hamit Kocabey de 1'inci Daire'nin üyeleri oldu. Hamit Kocabey daha önce MHP MYK üyesi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yapıyordu.

Başkanvekili Mehmet Yılmaz aynı zamanda 2'inci Daire'nin başkanlığını da üstlendi. Yılmaz'ın yanı sıra , Alp Arslan, Mehmet Ademoğlu, Cafer Ergen, Songül Yazar ile Ali Cengiz Köseoğlu da daire üyesi olarak seçildi.

Anayasa değişikliğiyle daire sayısı 3'ten 2'ye düştüğü için 3'üncü Daire'nin görevleri 1 ve 2'inci Daire arasında paylaştırıldı.

ulusalkanal.com.tr

bekir bozdağ HSK adalet bakanı