'Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık'

'Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık'

BURSASPOR, seyircisiz oynadığı maçta lider Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, “Seyircisiz maçın tadı tuzu yok” dedi.

HEDEFİMİZ RAKİBİ DURDURMAKTI

Hamza Hamzaoğlu maç sonu yaptığı açıklamada, "Seyircisiz maçlar, tatsız, tutsuz oluyor. Yine, sahamızda bir puanla sahadan ayrıldık. Fenerbahçe formunun zirvesindeydi. Çok koşan pres yapan takım görüntüsündeydi. Biz takım olarak rakibin etkin taraflarını, hücum silahları durdurmayı planladık. 2. yarı topla iyi olan oyuncularla pozisyon bulmak istedik. Bunda etkili olamadık. Fenerbahçe oyun olarak bizden üstün oynadı. Yüzde 100 denecek pozisyon yoktu. İki takım oyuncularını tebrik ediyorum" dedi.

SEYİRCİYİ TRİBÜNE ÇEKMEK LAZIM

Hamza Hamzaoğlu bir soru üzerine şunları söyledi: "Maalesef böyle güzel statlar yapıyoruz. Sonrasında niçin seyirci tribünlere gelmiyor diye konuşuyoruz. Onları stada nasıl çekeriz diye bir çabamız yok. Sadece ceza veriyoruz. Bunda hepimizin suçu var. Sadece eylemi yapanların cezalandırılmamız lazım. Diğerlerini statta görmemiz gerekiyor. Bunu çözebilmiş değiliz. Bizde başka bir ceza yöntemi bulmalıyız. Oyun bizim alanımızda geçti. 2. Yarı rakibe yakın oynadık. Penaltı pozisyonumuz var. Fernandao’nun direği var. Biz, bu tür olaylarda çok kolay cezaya çarptırıldık. Yorumcular bunları değerlendirecektir. Kupada hedef koymuştuk. Amed maçı bizim havamızı yok etti. Yeni hava yakalama çabasına girdik. Taraftarımızın olumsuz tezahüratı bazı oyuncuların moralini bozdu. Coşkulu maçlar oynayacağız. Bugün başlangıç diye düşünüyoruz."

PEREİRA: OYNADIĞIMIZ OYUNUN KARŞILIĞINI ALAMADIK

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Bursaspor karşılaşmasında oynadıkları futbolun karşılığını alamadıklarını söyledi. Pereira maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Bu akşam futbol oynadık. Baskı yaptık. Pozisyona girdik. Sahada üstün olan taraf bizdik. Onlar sadece savunma yaptılar. İlk 15 dakikada 3 gol bulabilirdik. Son vuruşlarda doğru kararlar veremedik. Bugün sonucun sahada oynanan futbolu yansıtmadığını düşüyorum. Futbol böyle oyun. İstediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Maalesef buradan istemediğimiz sonuçla ayrıldık."

Pereira, Van Persie yönelik soru üzerine, "Tüm sezon boyun Persie çok antrenmanda yer alamadı. Maça yetişemedi. Hazır değildi. Son dönemde daha iyiye geldi. Bir oyuncu sahada olmak istiyorsa iyi oynamak zorunda. Ben burada 20 kişilik oyuncu grubunu idare etmeye çalışıyorum. Oynamıyorsa yeterli düzeyde değildir. Maalesef bugüne kadar takıma yardımcı olmadı. Çıktığı antrenmanlarda istediğimiz verimi veremedi. Bugünkü sonucu Fernanado ile de Persie ile de golü bulamadık. Çıkan giren oyuncuya saygı göstermek zorunda. Girerken ve çıkarken saygı duymalıyız. Bu kim olursa olsun fark etmez" diye konuştu. DHA