'Tarihin en büyük mücadelesinin eşiğindeyiz'

Türkiye'nin önemli bir dönemece girdiği kritik süreçte İşçi Partisi 9. Genel Kurultayı'nı topladı. "Partiye güven, halka güven, yaparız" başlığıyla açılan Kurultaya milli hükümeti kurma kararlılığı damgasını vurdu.

Kurultay'da konuşma yapan İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, AKP'nin açılım paketine geçit veren CHP ve MHP Yönetimlerine yüklendi, tüm bunlara karşın milli güçbirliğinin gerçekleşeceğini belirtti. Özbey ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'yi ayağa kaldıracak eylemlerin de işaretini verdi.

İşçi Partisi üyeleri ülkenin kritik günlerinden, Milli Hükümeti kuruma iradesiyle toplandı.

İşçi Partisi’nin üç gün sürecek olan 9. Olağan Genel Kurultayı “Yaparız” sloganıyla Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde başladı.

Divan Başkanlığı’na Prof. Dr. Zafer Kars seçildi. Divanın gençlik, kadın, bilim adamı, sanatçı ve emekli askerlerden oluşması dikkat çekti.

Kurultaya 1150 delegenin yanı sıra önemli konuklar katıldı. Kurultay’a CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Eski Devlet Bakanı ve Milli Merkez Ankara Sorumlusu Ufuk Söylemez, Saadet Partisi Merkez yönetcileri, Birleşik Kamu İş Başkanı İsmail Tutoğlu, ADD Genel Sekreter Yardımcısı Öner Tanık, Hatay Çekmece Belediye Başkanı Dr. Cafer Özenir, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’in de aralarında bulunduğu çok sayıda parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey’in konuşmasına da milli hükümeti kurma iradesi yansıdı.

Özbey, Milli Hükümetin, Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı açılım paketini ve bölünme anayasası açlışmlarını tarihin çöplüğüne atacağını belirtti.

Özbey, "AKP’nin paketi için yetmez ama evet" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Suriye’ye savaş tezkeresine destek veren MHP yönetimini de eleştirdi. "Kimin askerisiniz" diye sordu.

Özbey, açılım paketine karşı 29 Ekim tarihinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kurultay pazar günü parti yönetim kurullarına yapılacak seçimlerle son bulacak.

ulusalkanal.com.tr