CHP'li Tekin: Tezkereye "evet" dedik ama...

CHP'li Tekin: Tezkereye "evet" dedik ama...

Suriye ve Irak tezkeresi CHP içindeki birbirine zıt görüşleri ortaya çıkardı.

CHP yönetimi tezkereye “evet” deme kararı aldı ve tezkere böylece AKP-CHP-MHP oylarıyla geçti. Ancak 20’yi aşkın milletvekili bu karara katılmadı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylama öncesinde yakın çevresine “içinde bulunduğumuz şartlar gereği evet oyu vereceğiz. Ancak grup kararı almayacağız” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, vekillere de “katılmak istemeyen arkadaşlarımız varsa katılmayabilirler ancak hayır oyu verilmesini istemiyorum” şeklinde konuştu.

Tezkereye muhalefet eden CHP'liler ise 2014 tezkeresine “hayır” derken, 2015 tezkeresine “evet” demenin bir çelişki olarak görüleceğini savundu.

Bu itirazlar nedeniyle 20'ye yakın CHP milletvekili oylamaya katılmadı.

Oylamaya katılmayanlardan biri de CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'di. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tekin, Tezkerenin Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi halinde iptal edileceğini savundu.

Tekin, katıldığı programda, "Önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi’ne gidildiği takdirde iptal edilebilecek bir tezkere.Bu hükümet şu anda olmayan bir bakanlar kurulu kararıyla geldi. Bu hukukun arkasında dolanmıktır. Yasal olarak tüm bakanların imzası gerekli. Ancak HDP’li iki bakanın imza atmayacağını tahmin ederek önceki bakanlar kurulunda bunu onaylatıyorsunuz. Bu hukuka aykırı." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr