Trump’ın aklı Çin’in başarısında

Ölü sayısının 15 bine yaklaştığı ülkenin başkanı Donald Trump, iki gündür sorumluluğu Dünya Sağlık Örgütü’nün üstüne atma çabasında. Dünya sağlık örgütünü Çin yandaşı olmakla suçlayan Trump, “Bize doğru analizler yapsalardı, insanlarımıza daha iyi hizmet verirdik” dedi. Bu arada New York Times da virüsün ülkeye Asya’dan değil Avrupa ülkelerinden girdiğini haberleştirdi.

Trump’ın aklı Çin’in başarısında

Ne hayatını kaybeden 15 bine yakın yurttaşı ne de kaybedecekler O’nun için öncelik… “240 bin kişi ölecek” diyen ABD Başkanı Donald Trump, hedefe Dünya Sağlık Örgütü’nü koydu. Asıl hedefi ise Çin Halk Cumhuriyeti.

Dünya Sağlık Örgütü’nü Çincilikle suçlayan Trump, örgütün doğru analizler yapmadığını iddia etti. Hatta ABD’deki ölümlerin sorumlusunun Dünya Sağlık Örgütü olduğu ima etti. Trump, Dünya sağlık örgütüne en fazla parayı biz veriyoruz onlar Çin’i koruyor değerlendirmelerinde bulundu. “DSÖ bize doğru analizleri yapsaydı insanlarımıza daha iyi hizmet verirdik" diyen ABD Başkanı, yine fonları kesme tehdidini savurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, Donald Trump’a yanıt verdi. Çin yanlısı eleştirilerini kabul etmeyen örgüt, vakaların erken tespit edilmesi ve salgının ülke sınırlarında kalması için Çin’in çok yoğun çalıştığını açıkladı. DSÖ, pandeminin en zorlu evresinde mali yardımları kesmenin doğru bir zamanlama olmadığını ifade etti.

Trump Dünya Sağlık Örgütü ile atışırken ülkede bin 700 kişi daha kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece ölenlerin sayısı 150 bine yaklaştı. Vak’a sayıları da 450 bin sınırında.

Pandemi pik yapmadan ABD’de koronavirüs kuralları gevşetildi. Kovid-19’a yakalanan kişilerle temas etmiş olan ancak semptom göstermeyen hizmet sektöründe çalışanlarının işlerine dönmelerine karar verildi.

Birleşik Devletlerde ilk günden bu yana virüsün Asya’dan NewYork’a taşındığı söyleniyordu. New York Times gazetesi, New York'ta görülen Kovid-19 salgınının, bilinenin aksine, Asya'dan değil Avrupa'dan gelen ziyaretçiler tarafından getirildiğini ortaya koyan bir çalışma yayımladı.

New York’ta tenhalaşan sokaklarda güvenliği sağlamak için Amerikan askerleri sokağa indi. ABD’liler dışarı çıkmasa da sokaklar ten istasyonları, metro ve kaldırımlar evsizlerin…

ulusal.com.tr

abd donald trump koronavirüs avrupa asya