Partilerdeki liste mesaisi devam ediyor

24 Haziran seçimlerine ilişkin partilerdeki hazırlıklar devam ediyor. Seçime sayılı günler kalan AKP MHP ittifakında "Erdoğan" tartışması yaşanıyor. MHP Milletvekili Atilla Kaya, MHP'li seçmenin Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini söyledi. CHP'de ise milletvekili aday listesi Pazar günü netleşecek. Vatan Partisi de seçim bildirgesini 20 Mayıs'ta açıklayacak.

24 Haziran öncesi partilerdeki liste mesaisi devam ediyor.

Aday adaylarının mülakatları tamamlanan AKP'de listeler şekillenmeye başladı. İngiltere'den dönen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Artvin'den başlayarak aday listeleri üzerine yoğunlaştı.

Meclis kulislerinde 316 milletvekilinden yaklaşık 200'ünün yeniden listelere yazılacağı iddia edildi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bazı bakanların da seçim bölgesinin değiştirileceğini gündeme getirdi. Selvi, Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinden iki bakanın İstanbul’a, iki bakanın ise Ankara’ya kaydırılacağını belirtti. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın da İzmir 1'inci sıradan aday yapılacağını kaydetti.

Liste belirleme işlemi sürerken AKP MHP ittifakında "Erdoğan" tartışması yaşanıyor. Geçen hafta MHP'lilere "Erdoğan'a oy vermeyin" çağrısı yapan MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya yine tartışılacak bir açıklama yaptı. Kaya, MHP'nin üçte ikisinin Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini savundu.

Cumhur ittifakında bu tartışmalar sürerken CHP'de de hareketlilik devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm planlarını iptal ederek milletvekili aday listeleri üzerine yoğunlaştı. Kılıçdaroğlu listelerin son hali için 20 Mayıs Pazar günü saat 13'te önce Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayacak. Ardından da aynı gün saat 19'da toplanacak Parti Meclis'i ile de liste kesinleştirilmiş olacak.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 15 ila 16 ismin listede yer alması için Kılıçdaroğlu'ndan ricada bulundu. Kılıçdaroğlu'nun İlhan Cihaner ve Selin Sayek gibi isimleri liste dışı bırakabileceği öne sürüldü.

Bu arada 100 bin imza barajını aşarak Cumhurbaşkanı adayı olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 20 Mayıs'ta seçim bildirgesini açıklayacak. Saat 12'deki açıklama The Green Park Otel'de basına açık olacak.

ulusal.com.tr