'ABD'li askerler, Suriye ordusuna saldırı sürecinde IŞİD'lilerle görüştü'

Suriye Halk Meclisi Başkanı Hediye Abbas, Suriye istihbaratının elinde Deyr ez Zor saldırısı öncesi Amerikalı askerlerle IŞİD'lilerin görüştüğüne dair kayıtların olduğunu açıkladı. Abbas, Amerikalı askerlerin IŞİD'li teröristleri Suriye ordusu mevzilerine saldırmaları için yönlendirdiğini söyledi.

'ABD'li askerler, Suriye ordusuna saldırı sürecinde IŞİD'lilerle görüştü'

Suriye Halk Meclisi Başkanı Hediye Abbas, Amerikan askerlerinin, Deyr ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerini hedef almadan önce IŞİD'li teröristlerle görüştüğünü söyledi. Abbas, Suriye istihbaratının elinde görüşmeye ilişkin kayıtların bulunduğunu açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin Lübnan merkezli El Mayadeen televizyonuna dayandırdığı haberine göre, Abbas, Tahran ziyareti sırasında açıklama yaptı.

Amerikan askerlerinin Deyr ez Zor'da Suriye ordusuna saldırmasından hemen sonra da IŞİD'li terörsitleri Suriye ordusu mevzilerine saldırması için yönlendirdiğini vurguladı. Suriye Meclis Başkanı, ses kayıtarının daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağının altını çizdi.

Amerika, 17 Eylül'de Deyr ez Zor'daki Suriye ordusunun mevzilerine saldırmıştı. Amerika'nın saldırısından hem sonra IŞİD'li teröristler aynı bölgede Suriye ordusuna saldırdı. Amerika'nın saldırısı üzerine en az 62 Suriye askeri hayatını kaybederken, IŞİD ise stratejik önem sahip Serda Dağı'nı ele geçirmişti. Bir gün sonra ise terör örgütü IŞİD, Deyr ez Zor'da Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürmüştü.

ulusalkanal.com.tr