Evet, ''Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır''

Evet, ''Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır''

İstanbul gazetesi yazarı Hulusi Yavaşlar, dün AİHM Büyük Daire'de görülen Perinçek-İsviçre davasını kaleme aldı.

Yavaşlar'ın "Dâvâ, aslında Perinçek'in ifade özgürlüğü değil; Türkiye'nindir" dediği yazısı şöyle:

FRANSA toprakları arasında ayrı bir özerk devlet durumundaki Strasburg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) bulunduğu meydan dün sabahın erken saatinden itibaren olağanüstü bir gün yaşadı. Ulusal Kanal'ın saat 08'den itibaren naklen verdiği duruşmanın yapıldığı AİHM'nin önü; Türkiye'den, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelmiş genç-yaşlı yüzlerce Türk, ellerinde Türk, Azerbaycan ve soykırımı reddeden Almanya gibi ülkelerin bayrakları ile meydanı doldurmuştu. Gelenler arasında; "soykırıma inanmayan" Ermeni asıllı (Sona) adlı genç bir kız da vardı.

ERMENİ soykırım yalanı; Türkiye'nin zafiyet geçirdiği sıralarda emperyalist çevrelerce ortaya atılır. Bilhassa her 24 Nisan'da "ABD Başkanları bu konuda ne diyecek?" diye ülke yöneticilerimiz heyecanlanır. Başkan, çıkarlarına göre, "soykırım" demese de "felâket" diye geçiştirirse bizimkiler sevinir. Oysaki, ortaya atılan asılsız "Ermeni soykırımı" iddialarını ecdadımıza leke yapıştırılmak istenmesini biz Türkler daima reddetmişizdir.

BİLİNDİĞİ üzere; Türkleri bölgeden tamamen sürmek için Birinci Dünya Savaşını çıkarıp saldırı ve işgalleriyle ortalığı cehenneme çeviren Hıristiyan emperyalizmi; bir yandan da o günlere kadar "en sadık tebaa" denilerek Dışişleri Bakanlığı gibi önemli nazırlıklar, sefirlik ve paşalık verilen kimi Ermenileri kışkırtmış, çeteler kurdurup askerin ve halkın üzerinde terör estirmişlerdi. Örneğin, askerin ikmal yollarının kesilmesi, Müslüman Kürt - Türk halk ile Ermeni ahali arasında kırımın önlenmesi için; Alman Genelkurmayının tavsiyesi ile tehcir kararı alınmıştı. Bölgedeki Ermenilerin devletin Güney bölgesine geçici göç ettirilmesini; savaş halinde olduğumuz işgalciler "Soykırım" olarak Türkiye'nin aleyhine propaganda silâhı olarak kullanmıştır.

"SOYKIRIM yalanı da yüzlerine çarpılacak" başlıklı 21 Ocak Çarşamba günkü yazımızda belirttiğimiz gibi; İşçi Partisi lideri gazeteci-yazar Doğu Perinçek'in girişimi ile bu "soykırım yalanı"nı içine sindiremeyen Kıbrıs mücaahiti rahmetli Denktaş'ın Başkanlığında kurulan Talât Paşa Komitesi, Avrupa ülkelerinde yaptığı mitingler, verdiği konferanslarla soykırım yalanının genişlemesini önlemişti. "Ermeni soykırımını inkâr etmenin suç olduğu" İsviçre'de Doğu Perinçek bir konferansta, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" demesi üzerine gözaltına alınıp Mahkemeye çıkarılıp üç ay hapse çarptırılmıştı.

SÖZDE Ermeni soykırım iddialarının 100'üncü yılında dün görülen bu dâvâ ifade özgürlüğünü aşmıştır. Dâvâ, aslında Perinçek'in ifade özgürlüğü değil; Türkiye'nindir. Bunun içindir ki; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dâvâyı izlemeleri için AKP, CHP, MHP'den 3 milletvekilini görevlendirmiştir. Beş dakikalık savunma hakkı bulunan sanık Doğu Perinçek'i; İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan avukat Mehmet Cengiz ile Avrupa hukuku uzmanı İngiliz avukat Prof. Laurent Pech savundu. Perinçek'in savunmasını yapan İngiliz avukatı; konuyu öteden beri izleyen ve Üçüncü Cumhurbaşkanımız olan Celâl Bayar'ın torunu olan Türk - İsviçre İşadamları Derneği Başkanı Celal Bayar'ın tuttuğu öğrenildi. Celâl Bayar'ın İsviçreli bir milletvekili arkadaşı ile hukukçu heyeti sık sık bu dâvâya destek veren Utah Üniversitesinden Hakan Yavuz ile Süheyl Batum gibi profesörler ve Pulat Tacer gibi emekli birçok büyükelçi ile de temas edildi.

AVRUPA hukukuna göre görülen dâvâya Ermenistan ile çoğu Ermeni diasporasına dahil 11 sivil toplum kuruluşu müdahil bulunuyor. AİHM Büyük Dairesi kararı hemen açıklamıyor, genelde önceki dairenin kararını benimsiyor. Fakat 17 Aralık 2013 tarihindeki karar oybirliği yerine 2'ye karşı 5 oyla aldığı kararda; "Kanıtlanması zor ve dar kapsamlı hukuksal bir kavram" olarak tanımladığı sözde Ermeni soykırımı tartışmasına girmekten özellikle kaçınsa bile Ermeni soykırımı iddialarının somut Yahudi soykırımı ile karşılaştırılamayacağını vurgulamıştı. Dünkü duruşmada, dâvâya müdahil olan Ermenistan'ın hukuk ekibinde, ABD'li ünlü aktör George Clooney'in geçen yıl evlendiği avukat eşi Amal Alamuddin Clooney de yer almıştı.

PERİNÇEK duruşma sonrasında, "Avrupa'nın ifade özgürlüğü, Batı demokrasi geleneği tekrar AİHM'de tartışıldı. Hiç kimse biz mazlumları susturamaz. AİHM, Ermeni olaylarını Yahudi soykırımı ile karşılaştırılmasının yanlışlığını tekrar, önceki gibi yineledik, Yahudi soykırımıyla Ermeni olaylarının aynı olmadığını, eşitleştirilmesinin yanlışlığına dikkat çektik. Bundan sonra kimse 'Türkler soykırım yapmıştır' diyemez. Bu dâvâ bir örnektir. Avrupalılar, Türkler, Müslümanlar önyargı, kin, nefret her türlü dolduruşa karşı olmalıdır. Türkleri aşağılayan soykırım iddiaları çürümüştür. Bundan sonra kimse bizi asılsız, sözde soykırım iddialarıyla suçlayamaz" dedi.

EVET, Ermeni soykırımı yalanı, geçmişleri soykırımla dolu emperyalistler en son Balkan Bozgunu sırasında 2,5 milyon Türk'e uyguladığı soykırımı Türk Milleti'ne atmak istemişlerdir, amma bu geri tepmiştir.

ulusalkanal.com.tr