Karadağ: Büyük Türk Milleti bu oyunu bozacaktır

Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Dursun Karadağ; “Eğit- Donat bir ABD-İsrail projesidir ve AKP bu projeye destek vermektedir” Vatan...

Karadağ: Büyük Türk Milleti bu oyunu bozacaktır

Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Dursun Karadağ; “Eğit- Donat bir ABD-İsrail projesidir ve AKP bu projeye destek vermektedir”

Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Dursun Karadağ dün (9 Mart Pazartesi) basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Vatan Partisi Kırıkkale İl Başkanı Serap Şimşek, Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay ve partililer katıldı.

Konuşmasına terör örgütü, Işid ve bunlara destek veren ABD ‘ye yönelik sert bir ifadeyle başlayan Karadağ, eğit-donat projesi ile PKK’ya destek verdiği gerekçesiyle AKP’ye ağır eleştirilerde bulundu.

Karadağ basına yaptığı konuşmasında; ” Bilindiği üzere baş terörist ABD, Ortadoğu’daki jandarması ve piyonu İsrail’in güvenliği ve bölgedeki kesin hakimiyeti için Büyük Ortadoğu Projesi başlığı altında bazı İslam ülkelerinde karışıklıklar çıkardı. AKP Hükümeti de TBMM’deki çoğunluğuna dayanarak bu projede geleneksel milli politikalarımıza aykırı olarak görev aldı. ABD, İsrail’in güvenliği için ve enerji kaynakları üzerindeki hakimiyeti için Irak, Suriye ve Türkiye’yi parçalayarak bir kukla Kürt Devleti oluşturmak peşindedir. Bu kukla devletin yaşaması için Suriye’nin kuzeyinden ve Hatay sınırlarımızdan Akdeniz’e bir koridorla bağlanması gerekmektedir. Bütün bu bölgelerimizin kan ve ateşe boğulmasının tek sebebi budur.

Eğit-donat projesinin imzalanması anayasal bir suçtur. Anayasamızın 92. maddesine göre bu protokolü imzalayanlar ve uygulayanlar Yüce Divanlık suçu işlemektedirler. Bu yeni protokol anayasamızın 87. maddesine göre TBMM tarafından onaylanması gerekirken onaylanmamış, meclisten kaçırılmıştır. Ayrıca ‘bir yabancı devlet aleyhine asker toplamak’ başlıklı TCK 306. maddesine göre de suç işlenmektedir. Türk ordusu bu ABD ve AKP’nin yasa dışı işlerine alet edilemez.Büyük Türk milleti bu oyunu bozacaktır. Vatan Partisi iktidarında ABD ile ilişkiler gözden geçirilecek, milletimiz aleyhine olan eşitlik ilkelerine aykırı sözleşmeleri iptal edilecektir.” dedi.

Vatan Partisi İl Başkanı Dursun Karadağ, Vatan partisi nevşehir il başkanı prof. Dr. Meliha atalay ve Vatan Partisi Kırıkkale İl Başkanı Serap Şimşek söz konusu konuya destek vermek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 12 Mart Perşembe günü saat 12.30′da Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan basın açıklamasına tüm Kırşehir halkını davet ederek, Kırşehir halkının Eğit- donat projesine karşı duyarlı olmalarını tavsiye etti.