Amerika Güney Kore'ye yüksek teknolojili füzesavar yerleştirecek

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin nükleer ve füze çalışmalarını gerekçe olarak Amerika, Güney Kore'ye yüksek teknolojili füzesavar yerleştirilmesine karar verdi. Amerika Güney Kore'nin bu adımına karşı Rusya da ülkenin doğusuna yerleştirecekleri füze sistemleriyle yanıt vermeye hazırlanıyor.

Amerika Güney Kore'ye yüksek teknolojili füzesavar yerleştirecek

Güney Kore ve Amerika, Kore Demokratk Halk Cumhuriyeti'nin askeri adımlarına karşı Güney Kore'ye Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma (THAAD) füzeleri yerleştirilmesi konusunda anlaştı.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, füze sistemlerini en kısa zamanda konuşlandırılacağı belirtildi.

Güney Kore'deki Amerika Sekizinci Ordusu komutanı General Thomas S. Vandal ise füzelerin savunma stratejileri açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Konuyla ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Amerika'nın Güney Kore'nin güvenliğini sağlama prensiplerine bağlı olduğu vurgulandı.

Amerika ile Güney Kore arasında atılan bu adıma Rusya'dan yanıt geldi.

Rusya Federasyon Konseyi Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Yevgeniy Serebrennikov, Güney Kore'ye yerleştirilecek Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri konuşlandırma kararını, askeri planlama çerçevesinde ele alacaklarını açıkladı.

"Rusya'nın doğu bölgelerine füze ve kara birlikleri yerleştirme kararı alınabilir" ifadelerini kullanan Serebrennikov, Rusya'nın alacağı önlemlerin ABD'nin füze sistemini kapsayacak şekilde olacağının altını çizdi.

Çin basınında ise Amerika- Güney Kore arasındaki anlaşmanın bölgedeki alarm zillerini çalacağı ve ekonomik ilişkileri zedeleyeceği yorumları yapılmakta.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ise bugün denizaltıdan bir balistik füze fırlattı. Japonya ve Güney Kore füze denemesini kınadı.

ulusalkanal.com.tr