Devrimci önder Hasan Yalçın

68 Gençlik Hareketi'nin liderlerinden Aydınlıkçı Hasan Yalçın ölümününün 18'inci yılında anıldı. Zekası ve kalemiyle örnek bir devrimci olan Yalçın'ın mücadele arkadaşları kabri başında toplandı. Fikirleri ve çelik iradesiyle hatırlanan Yalçın'ın dostları, onun izinden tam bağımsız Türkiye davasını sürdüreceklerini vurguladı.

Devrimci önder Hasan Yalçın

Devrimci önder Hasan Yalçın, ölümünün üzerinden 18 yıl geçse de yine unutulmadı.

Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye'de gençlik mücadelesini omuzladı Hasan Yalçın... Onun liderliğinde 6'ncı Filo Dolmabahçe'de denize döküldü. Bağımsızlık bayraklarıyla eşit eğitim için başlatılan 441 kilometrelik Özel Okullar Yürüyüşü'ne önderlik etti. Gerici ve bölücülüğe karşı "Sağ sol yol, boykot var" eylemlerinin düzenleyicilerinden oldu.

Aydınlık hareketi liderlerinden de olan Hasan Yalçın, İstanbul Teknik Üniversitesi Talebe Birliği Başkanlığı yaptı. Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulunan Yalçın, 2000'e Doğru Dergisi'nin Ankara temsilciliğini de üslendi.

Yazdığı 11 kitap ile günümüze ışık tutan Yalçın, 29 Ağustos 2002'de Uşak'ta seçim çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Her Türk devrimcisinin örnek aldığı Yalçın, hayata gözlerini yumduğunda İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısıydı.

Anmada Hasan Yalçın'ın mücadelesinin zafere ulaştırılacağının sözü verildi.

ulusal.com.tr

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ

Hasan Yalçın 68 Gençlik Hareketi